Cum combatem oboseala musculară

1 2 jpg jpeg

Oboseala este o stare tot mai des resimţită în special de tineri şi mai ales vara. Aceasta cunoaşte mai multe forme: cronică, mentală sau doar musculară. Indiferent de forma sa, oboseala poate să facă dintr-o zi prosperă una în care să nu îţi doreşti să te ridici din pat.

În cazul oboselii musculare, muşchii nu mai reacţionează la informaţiile pe care creierul le transmite, astfel apar crampele şi durerile la nivelul musculaturii.

Lipsa de energie

Energia oferită musculaturii ste dată de glucoza şi oxigenul prezente în corp. O lipsă a unuia dintre aceste componente va ajuta la instalarea oboselii musculare. Practic, fără unul dintre aceşti componenţi corpul tău nu va putea susţine un efort fizic, iar o activitatea mai solicitantă va epuiza stocurile de glucoză existente în celulele musculare, fapt care va accentua senzaţia ta de oboseală.

Fierul asigură transportul de oxigen în sânge

Un mineral esenţial pentru buna funcţionare a organismului tău, în cazul în acre acesta lipseşte o perioadă îndelungată din organism va contribui la o scădere considerabilă a tuturor performanţelor tale. Pentru a evita această situaţie alege să consumi alimente cu un conţinut bogat în fier, astfel carnea, fructele uscate, cerealele sau varza nu ar trebui să îţi lipsească din dieta ta zilnică.

Află cât de benefice sunt cojile de ou pentru corpul tău AICI

Magneziul asigură buna funcţionare a organismului

Ajută la fixarea mineralelor în organism, împiedică apariţia contracturilor musculare. Carenţa acestui mineral se va concretiza prin oboseală musculară, o recuperare mai lungă şi anevoioasă.

Alege să te relaxezi periodic, o şedinţă de masaj terapeutic te va ajuta să te concetrezi mai bine şi să îţi hrăneşti toate celulele organismului, am ales că masajul acţionează şi asupra sistemului limfatic şi circulator.

Nu evita ciorapii compresivi

O bună modalitate de a combate oboseala musculară, sunt ideali şi pentru a susţine activitatea sistemului limfatic. Alege să îi porţi de fiecare dată când eşti nevoit să stai mult timp în picioare sau trebuie să te deplasezi pe distanţe mari.

Seara foloseşte uleiuri esenţiale precum lavandă, eucalipt, mentă su arnică pentru a destinde musculatura picioarelor şi bucură-te de un moment de linişte doar tu cu tine.

Ce este oboseala acută?

Un mecanism de apărarea a organismului tău atunci când simte că este suprasolicitat. Starea de oboseală poate fi accentuată de lipsa unui somn bun calitatitiv sau de un efort fizic prelungit fără perioada necesară de pauză. Cea mai mare problemă a acestei afecţiuni fiind dificultatea de concentrare, creşterea sensibilităţii la durere, senzaţia tot mai mare şi des întâlnită de iritare la nivel ocular.

Evită pe cât posibil să stai nemâncat, fără să te odihneşti corespunzător. Este indicat să dormi cel puţin7-8 ore pe noapte şi dacă este posibil nu sări peste somnul de frumuseţe din timpul zilei, măcar 30 de minute. Înainte de antrenamente consumă carbohidraţi de calitate care să te ajute pe parcursul orei de sport să îţi susţină organismul.

Apelează la o pernă electrică pe care să o aplici pe zona unde ai lucrat mai intens pentru a intensifica circulaţia sangvină după efort.

Nu sări peste streching-ul de la finalul antrenamentului fizic, ideal ar fi ca orice zi din viaţa ta să înceapă cu cel puţin 10 minute de stretching.