Cum ajuţi o persoană care a leşinat (VIDEO)

1 2 jpg jpeg

Starea de leşin se produce atunci când sângele nu mai ajunge la timp la creier. Dacă observi pe cineva care devine brusc palid şi vezi că începe să se clatine uşor, pot fi semne că urmează să leşine. Încearcă să ajuţi bolnavul ca să nu cadă şi să se lovească.

Cauzele leşinului pot fi diverse: scăderea glicemiei din cauza de nemâncat, un şoc emoţional puternic, stresul prelungit, insolaţia, suprasolicitarea.

Aşa se previn aceste stări!

Nu trebuie să pleci de acasă fără să mănânci ceva înainte. Ai nevoie de o alimentaţie echilibrată şi să mănânci dimineaţa, la prânz şi seara, adică nu trebuie să sari peste niciuna dintre aceste mese. Consumă alimente bogate în fibre (fructe şi legume) şi mai puţin zahăr, făină. Nu uita să te hidratezi.

Remedii din plante

Dacă victima este acasă şi ai la îndemână ulei de levănţică, o poţi masa uşor cu acest remediu, în zona tâmplelor. Leacul pe bază de levănţică o poate revigora. Mai poţi să pui 1-2 picături pe un şerveţel şi să dai cu el pe la nasul bolnavului pentru a inhala vaporii respectivi. Dacă problema celui care a leşinat este scăderea glicemiei, îi poţi da ceva dulce ca să îşi revină mai repede.

Atenţie!

Dacă persoana nu-şi revine imediat, se recomandă să suni la 112 şi să strigi după ajutor, poate în zonă se află un cadru medical. Remediile din plante nu înlocuiesc un tratament de specialitate dat de medic.

Truc

Pentru a revigora pacientul, ai putea să-i dai să bea o infuzie de ghimbir, căci ar fi benefică în stările de rău şi când îţi e greaţă. Din infuzia respectivă, îi dai să ia câteva înghiţituri.