Crampele menstruale trec cu acest condiment

1 2 jpg jpeg

Nu doar o dată ţi s-a întâmplat să te confrunţi cu dureri abdominale insuportabile mai ales atunci când eşti la menstruaţie. Din păcate aceste crampe pot dura de la câteva ore până la câteva zile.

Din fericire, poţi să apelezi la puterea plantelor pentru a reduce intensitaeta crampelor menstruale.

Consumă cât mai mult mărar

1 2 jpg jpeg

O plantă ce poate fi folosită şi pe post de condiment, ce are capacitatea minunată de a combate aerofagia, balonarea abdominală cât şi de a reduce crampele menstruale.

Cel mai indicat ar fi ca imediat după ce ai consumat această plantă să consumi cât ami multă apă mai ales în primele 15 minute.

Alege dimineaţa să îţi faci un smoothie din mărar, pătrunjel, ţelină, spanac, zeama de la o lămâie şi un măr. Adaugă-i apă până obţii consistenţa dorită şi apoi savurează-l. Mǎrarul se bucură de asemenea şi de proprietǎţi digestive, antispastice, antiinflamatorii şi diuretice. Pe vremuri, era folosit pentru calmarea crizelor de epilepsie. Consumat sub formǎ de infuzie, mǎrarul stimuleazǎ sistemul digestiv, seminţele opresc sughiţul, durerile de cap tusea, stimuleazǎ lactaţia, ajutǎ la eliminarea gazelor intestinale, la diminuarea crampelelor şi are acţiune de antiseptic intestinal.

Alege să îl consumi ori de câte ori ai ocazia.

Află ce nu ştiai despre menstruaţie AICI

Ananasul previne durerile menstruale

1 2 jpg jpeg

Unul dintre fructele indicate să le consumi zilnic mai ales în perioada menstruală.

Sucul de ananas revigorează activitatea digestivă, face poftă de mâncare, fiind totodată şi un bun pansament gastric. În terapiile externe, sucul de ananas este eficient mai ales în tratarea unor răni sau arsuri.

Ceaiul de mentă opreşte sângerările

1 2 jpg jpeg

Dacă te afli în zilele menstruale, te confrunţi cu dureri abdominale, crampe şi sîngerare abundentă, atunci prepară-ţi un ceai de mentă.

Puterile sale miraculoase vor calma tulburările digestive şi îţi va oferi senzaţia de relaxare şi confort.

Este un bun antibiotic natural, ajută la îmbunătăţira circulaţiei sangvine şi ajută organismul să elimine toxinele.