Combinaţia de miere cu usturoi îţi întăreşte imunitatea

1 2 jpg jpeg

Nu te lăsa păcălit de mirosul puternic al usturoiului şi nu evita să-l consumi cât mai des cu putinţă. Combinaţia dintre miere şi usturoi este considerată un remediu cu efecte benefice asupra întregului organism.

Potrivit unor studii, această poţiune are un efect protector asupra sistemului cardiac, favorizează scăderea colesterolului rău şi a tensiunii arteriale. În cazul în care trebuie să te supui şedinţelor de chimioterapie, usturoiul este un aliat important în detoxificarea organismului.

Datorită efectului său antimicrobian şi antifungic întăreşte sistemul imunitar şi ţine răceala departe de tine.

Mierea amplifică acţiunea usturoiului

Consumat timp de 7 zile pe stomacul gol, în combinaţie cu mierea naturală de albine, usturoiul ajută sistemul imunitar şi nu numai. Conţine vitamine şi minerale: A, B1, B2, C, fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu. Datorită faptului că are un conţinut mare de alicină, are efect antibiotic, de aceea este recomandat inclusiv în starea de convalescenţă.

Află ce leacuri cu usturoi sunt bune pentru regenerarea ficatului AICI

Efect puternic anticancerigen

La persoanele care au cosnumat în mod constant usturoi s-a observat o reducere substanţială a prezenţei cancerului pulmonar, totodată reducând o parte din efectele negative ale fumatului. Previne şi formarea cheagurilor, a trombozei arteriale şi este bun şi pentru stimularea poftei de mâncare.

Beneficiile consumului de miere de albine

Este o sursă importantă de antioxidanţi, enzime şi minerale dintre care amintim fierul, zincul, potasiul, calciul, fosforul, magneziul şi seleniul.

Bogată în vitamina B6, tiamină, riboflavină şi niacină, mierea te ajută să lupţi împotriva colesterolului rău.

Amestecă 3-4 căţei de usturoi cu o cană de miere şi las-o câteva zile ori la frigider ori la temperatura camerei. Apoi, timp de 7 zile, pe stomacul gol, ia câte o linguriţă din acest amestec. Pentru a înghiţi mai uşor amestecul, poţi să iei un pahar de apă pentru a-l bea imediat după ce ai luat linguriţa cu produsul macerat.