Cele mai toxice produse din casa ta

1 2 jpg jpeg

Cele mai toxice produse din casa ta: s─âpunul antibacterian

Săpunurile antibacteriene pentru mâini nu sunt cu nimic mai diferite sau mai eficiente decât clasicele săpunuri, însă prezintă anumite riscuri pentru sănătate.

Studiile arată că triclosanul, ingredientul activ din săpunul antibacterian, ar putea contribui la modificarea rezistenţei bacteriilor la antibiotice.

Cele mai toxice produse din casa ta: produsele de cur─â┼úenie ┼či odorizantele de camer─â

Atunci c├ónd sunt folosite ├«n mod excesiv, ├«n spa┼úii mici, acestea afecteaz─â s─ân─âtatea din cauza celor doi compu┼či pe care ├«i con┼úin: eteri de glicol ┼či terpene.

Eterii sunt foarte toxici datorit─â compu┼čilor lor, ├«n timp ce terpenii reac┼úioneaz─â cu ozonul din aer, cre├ónd o combina┼úie otr─âvitoare pentru organism.

Odorizantele de interior con┼úin compu┼či organici volatili, cum este dioxidul de azot, iar produsele de cur─â┼úenie con┼úin paradiclorbenzen, ca ┼či naftalina.

Cele mai toxice produse din casa ta: lumânările parfumate

Peste 40% dintre lum├ón─ârile parfumate con┼úin substan┼úe toxice pentru organism, din cauz─â c─â sunt realizate din cear─â de parafin─â, iar fitilurile, ├«n timp ce ard, eman─â compu┼či periculo┼či precum toluen sau benzen.

Cercetătorii americani subliniază faptul că lumânările pe bază de parafină sunt toxice din cauză că ele nu ajung să ardă la o temperatură destul de mare pentru a putea distruge moleculele periculoase produse de acestea.

Cele mai toxice produse din casa ta: vasele din teflon

Acestea nu-┼úi mai m─ân├ónc─â timpul cu sp─âlatul, dar la temperaturi ridicate politetrafluoretilena, substan┼úa care face teflonul non-lipicios, emite gaze toxice, care pot afecta, ├«n timp, fertilitatea ┼či chiar favoriza apari┼úia cancerului ┼či a altor probleme de s─ân─âtate.

Opteaz─â pentru vasele din o┼úel sau inox, sau dac─â trebuie s─â utilizezi vase c─âptu┼čite cu teflon, g─âte┼čte m├óncarea la temperaturi mai sc─âzute.

Cele mai toxice produse din casa ta: imprimantele cu laser

Potrivit unui studiu, imprimantele cu laser r─âsp├óndesc particule ultrafine care afecteaz─â s─ân─âtatea. Nici imprimantele cu cerneal─â nu sunt mai sigure, ele elibereaz─â ├«n aer compu┼či volatili organici care afecteaz─â inima ┼či pl─âm├ónii.