Cele mai periculoase vicii pentru ochii tăi

1 2 jpg jpeg

Cu siguranţă niciodata nu te-ai gândit dimineaţa în timp ce îţi prepara-i cafeaua că ea, licoarea numărul unu a dimineţilor tale ar putea să îţi pună în pericol sănătatea.

Şi acest obicei nu este singurul. Practic tot ceea ce faci este să lansezi un bumerang ce la un moment dat se va întoarce împotriva ta.

Efectul advers al cafelei

2 jpg jpeg

Un viciu aparent banal, cafeaua de dimineaţa poate avea unul dintre cele mai grele efecte de suportat pentru organismul uman, şi anume scăderea vederii.

Nu este deloc o glumă, deşi în unele situaţii cafeaua te poate face să auzi voci, totul se trage de la concentraţia ei. Cu cât este mai concentrată cu atât este mai periculoasă pentru corpul şi sănătatea ta.

Revista ”Investigative Ophthalmology&Visual Science” a publicat un studiu pe baza efectului cafelei care scoate la iveală faptul că persoanele care consumă mai mult de 2-3 cafele pe risc, au un risc crescut pentru a dezvolta glaucom. Această afecţiune este o boală degenerativă a nervului optic care treptat favorizează orbirea.

Află totul despre glaucom AICI

Fumatul şi privirea

1 2 jpg jpeg

Bineînţeles, cafeaua de dimineaţa, spun fumătorii, nu merge fără o ţigară, conexiunea dintre ele fiind practic o înţelegere tacită care va măcina încet sănătatea ta.

Fumatul de regulă reprezintă un viciu nociv pentru organsmul tău, însă dus la extrem acest viciu, creşte cu până la 4 ori riscul de degenerescenţă maculară. Astfel că, această afecţiune poate să apară în unele cazuri şi cu 10 ani mai devreme.

Colesterolul şi anticoncepţionalele

2 jpg jpeg

Alimentaţia bogată în grăsimi nu se va răsfrânge doar asupra sănătăţii vaselor de sânge, îngreunând circulaţia sangvină şi valoarea colesterolului rău în organism. Printre efectele nocive ale alimentaţiei incorecte se regăseşte şi hipertensiunea, afecţiune ce poate genera accidente vasculare la nivel ocular. Astfel de accident pot produce leziuni la nivel ocular, leziuni ce vor favoriza orbirea.

Nici anticoncepţionalele nu sunt scăpate de risc în ceea ce priveşte sănătatea oculară. Deşi, când vine vorba despre contracepţie, nu sunt singura măsră fiabilă, însă trebuie să se ţină cont de istoricul medical al pacientei, mai ales că persoanele cu probleme vasculare, tromboze prezintă un risc mult mai mare de a se confrunta cu un accident vascular cerebral.

Anticoncepţionelele alături de alte medicamente precum Viagra, somniferele sau chiar şi antidepresivele cresc presiunea intraoculară afectând astfel clar calitatea vederii.