Cele mai frecvente dureri musculare

1 2 jpg jpeg

Durerile musculare pot implica mai mul┼úi mu┼čchi ┼či se poate extinde la structurile adiacente, cum ar fi ligamente, tendoane, oase sau chiar organe interne aflate ├«n proximitatea segmentului muscular dureros.

├Än cele ce urmeaz─â, vom prezenta o list─â cu cele mai frecvente dureri musculare, precum ┼či cauzele acestora!

Cele mai frecvente dureri musculare - fibromialgia

Este o afec┼úiune care se manifest─â prin sensibilitate la nivelul mu┼čchilor ┼či a ┼úesuturilor moi ├«nconjur─âtoare din cauza irig─ârii insuficiente a maselor musculare, tulbur─âri de somn, cefalee ┼či oboseal─â extrem─â.

Totu┼či, inflama┼úia este prezent─â mai ales la persoanele peste 50 de ani, fiind de patru ori mai frecvent ├«nt├ólnit─â la femei dec├ót la b─ârba┼úi. Durerile musculare mai pot ap─ârea ┼či ca efect secundar al administr─ârii unor medicamente, precum cele hipotensive, hipolipemiante sau hipocolesterolemiante (pentru sc─âderea lipidelor sangvine sau a colesterolului).

Din p─âcate, nu exist─â un tratament care s─â vindece boala, fiind recomandate ├«ns─â exerci┼úiile gradate, hidrokinetoterapie, tehnici de relaxare, fizioterapie, masaj, psihoterapie ┼či terapie cognitiv-comportamental─â.

Cele mai frecvente dureri musculare - efort fizic intens

Un alt tip frecvent de durere musculară este cel cauzat de suprasolicitarea musculară sau de exerciţiile fizice în exces executate doar pe anumite grupe musculare, depresie sau chiar stres.

Astfel, dac─â durerile musculare apar ├«n urma unui efort fizic intens, se recomand─â odihn─â ┼či repausul maselor musculare suprasolicitate, un du┼č sau o baie cald─â ┼či administrarea unui antiinflamator.

Cele mai frecvente dureri musculare - varicele

Varicele sunt o alt─â cauz─â responsabil─â de apari┼úia durerilor musculare. Afec┼úiunile circulatorii de tipul varicelor duc la o irigare insuficient─â a mu┼čchilor, prin urmare pot ap─ârea dureri musculare la nivelul membrelor inferioare.

Cele mai frecvente dureri musculare - ca reacţii adverse la anumite medicamente

Durerile musculare mai pot ap─ârea ┼či ca efect secundar al administr─ârii unor medicamente, precum cele hipotensive, hipolipemiante sau hipocolesterolemiante (pentru sc─âderea lipidelor sangvine sau a colesterolului).

Sfat: Durerile musculare, de orice fel ar fi, reac┼úioneaz─â foarte bine la masaj sau la exerci┼úii u┼čoare de stretching (├«ntinderi). Mi┼čcarea fizic─â, efectuat─â ├«n mod regulat, ajut─â la refacerea tonusului muscular. Mersul pe jos, ├«notul ┼či ciclismul sunt printre cele mai frecvente recomand─âri ale medicilor.