Cele mai bune metode pentru prevenirea pietrelor la rinichi

1 2 jpg jpeg

Bea suficient─â ap─â

Hidratarea este un obicei esen┼úial pentru ├«ntreg organismul, fiind recomandat─â, ├«n special, pentru prevenirea form─ârii pietrelor la rinichi. Motivul? Explica┼úia este destul de simpl─â. Cu c├ót mai mult─â ap─â vei bea, cu at├ót vei urina mai des. A┼čadar, bea cel pu┼úin 8 pahare de ap─â, cu ├«nghi┼úituri mici, pe parcursul ├«ntregii zile.

Consum─â zilnic limonad─â

Pe l├óng─â gustul s─âu aromat ┼či r─âcoritor, limonada consumat─â zilnic, pe stomacul gol, la primele ore ale dimine┼úii poate face adev─ârate minuni pentru rinichii t─âi. Potrivit Funda┼úiei Na┼úionale pentru rinichi, limonada are un con┼úinut ridicat de citrat natural, av├ónd acelea┼či propriet─â┼úi precum citratul de potasiu, folosit pentru a trata pietrele la rinichi. Singurul aspect de care trebuie s─â ┼úii cont este s─â evi┼úi indulcirea acesteia cu zah─âr.

Ai grij─â la calciu

Deoarece cel mai ├«nt├ólnit tip de pietre la rinichi este oxalatul de calciu, acesta este exclus, ├«n mod eronat, din alimenta┼úie. ├Än realitate, o diet─â cu un con┼úinut sc─âzut de calciu cre┼čte ┼čansele apari┼úiei pietrelor la rinichi. De aceea, este indicat s─â consumi zilnic lapte sau br├ónz─â cu un con┼úinut sc─âzut de gr─âsimi ┼či, dac─â este necesar, s─â recurgi la suplimente ├«n ultim─â instan┼ú─â.