Ce trebuie s─â ┼čtii despre ciuperca piciorului

1 2 jpg jpeg

Este foarte contagioas─â ┼či se dezvolt─â ├«n medii calde ┼či umede, cum ar fi festiarele ┼či du┼čurile de la piscine sau de la s─âlile de sport. Iat─â care sunt simptomele Cum arat─â ciuperca piciorului? Este vorba despre o irita┼úie ro┼čie cu m├ónc─ârime ├«ntre degetele de la picioare, care se pot transforma ├«n b─â┼čici. De asemenea, aceasta se poate r─âsp├óndi la unghiile degetelor de la picioare, f├óc├óndu-le s─â capete culoarea galben─â ┼či s─â fie solzsoase. Cel mai important este s─â men┼úii zona afectat─â r─âcoroas─â ┼či uscat─â. ├Än plus, trebuie s─â acorzi o aten┼úie deosebit─â igienei, deoarce ciuperca se poate ├«ntinde ┼či sub unghii, f─âc├ónd ca infec┼úia s─â se ├«ntind─â ├«ntre degete. Exist─â c├óteva remedii naturiste care te pot ajuta s─â scapi de aceast─â problem─â. Iat─â despre ce este vorba: Aplic─â tinctur─â de g─âlbenele sau smirn─â pe zona afectat─â G─âlbenele ┼či smirna au propriet─â┼úi antifungice ┼či se pot aplica direct pe piele, sub form─â de tincturi. Iat─â cum se prepar─â: ai nevoie de 100 de grame de plante uscate sau de 300 de grame de plante proaspete, 250 ml de votc─â ┼či 100 de ml de ap─â.

Pune ├«ntr-un borcan o treime din cantitatea de plante, amestec─â apa ┼či alcoolul ┼či apoi toarn─â amestecul ob┼úinut peste plante. Las─â plantele s─â se ├«mbibe ├«n lichid timp de o s─âpt─âm├ón─â, apoi strecoar─â ┼či elimin─â plantele.

Se ├«mbib─â o bucat─â de material curat ├«n tinctur─â ┼či se aplic─â pe zona afectat─â. Tinctura de g─âlbenele sau smirn─â se poate cump─âra ┼či din farmacii.

┼×i sucul de aloe verde poate fi de ajutor ├«n aceast─â situa┼úie. Mai po┼úi bea ceaiuri cu propriet─â┼úi antifungice ┼či diareice, precum cimbrul, mu┼če┼úelul, g─âlbenelele sau trandafirul.

Prepar─â o infuzie concentrat─â de g─âlbenele ┼či cimbru sau de ghimbir ┼či scor┼úi┼čoar─â. Pune aceast─â infuzie ├«ntr-un lighean ┼či bag─â-┼úi acolo picioarele, de dou─â ori pe zi, timp de 15 minute. Apoi, usuc─â-le bine ┼či aplic─â pudr─â antifungic─â. Po┼úi ad─âuga ├«n aceast─â infuzie ┼či o┼úet de mere. Acesta are proprietatea de a echilibra pH-ul pielii (acesta fiind afectat de c─âtre ciuperca piciorului).

- Nu împărţi prosopul cu alte persoane;

- Poart─â papuci din plastic ├«n vestiare ┼či la du┼čuri;

- Spal─â-┼úi zilnic picioarele ┼či ┼čterge-le ├«ntre degete;

- Nu purta pantofi sau adida┼či f─âr─â ┼čosete;

- Schimb─â-┼úi zilnic ┼čosetele sau ciorapii.