Ce spune luna naşterii despre sănătatea ta

1 2 jpg jpeg

Iată câteva date interesante!

Persoanele născute toamna

Un studiu publicat în International Journal of Sports Medicine arată că băieţii născuţi în luna noiembrie au o rezistenţă fizică mai mare decât aceia născuţi în aprilie. Explicaţia vine tot de la cercetători, care motivează că bebeluşii născuţi toamna au fost expuşi mai mult radiaţiilor solare, care stimulează producţia de vitamina D, un nutrient esenţial în dezvoltarea fetală.

De asemenea, o cercetare realizată la Universitatea Johns Hopkins arată că persoanele născute toamna au cu până la 90% mai multe şanse de a dezvolta alergii alimentare.

Persoanele născute iarna

Bărbaţii născuţi iarna sunt mai susceptibili să fie stângaci decât cei născuţi în alte perioade ale anului, arată un studiu realizat de cercetătorii germani şi austrieci. Explicaţia specialiştilor este una simplă: nivelul ridicat de testosteron la care feţii de sex masculin au fost expuşi în timpul vieţii intrauterine a crescut predispoziţia acestora pentru a deveni stângaci.

De asemenea, dacă bebeluşii de sex masculin s-au născut în perioada toamnei, expunerea sarcinii la lumina solară pe timpul verii a făcut ca în timpul dezvoltării intrauterine să crească şansele ca aceştia să fie stângaci.

Bebeluşii concepuţi în luna mai (şi care se nasc în mod normal în luna februarie) au cu 10% mai multe şanse să se nască prematur, spre deosebire de cei concepuţi în alte anotimpuri, arată un studiu realizat în 2013. Explicaţia ar putea fi o eventuală răceală a mamei în ultimul trimestru de sarcină.

Persoanele născute primăvara

Persoanele născute primăvara au cu 21% şanse mai mari să fie diagnosticate cu cancer decât cele născute toamna, arată un studiu realizat în Journal of Epidemiology, şi asta deoarece expunerea la lumina razelor ultraviolete în timpul primelor luni de viaţă poate afecta sensibilitatea organismului de a dezvolta un melanom ca adult.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii italieni, femeile născute primăvara au cele mai multe şanse să intre la menopauză înainte de vârsta de 49 de ani.

Persoanele născute vara

Studiile arată că bebeluşii născuţi vara au mai multe şanse să sufere de miopie din cauză că aceştia sunt expuşi unei lumini puternice în timpul vieţii intrauterine, cât şi din primele zile de viaţă.

În ceea ce priveşte persoanele născute vara, ele sunt mult mai susceptibile să aibă un ,,temperament schimbător'', cu fluctuaţii bruşte ale stărilor de spirit - tristeţe şi fericire.