Ce spune culoarea urinei despre sănătatea ta

1 2 jpg jpeg

Iată semnele care ar trebui să te îngrijoreze:

Urina are un miros dulceag

Adesea, urina cu un miros dulceag este un indiciu important al prezenţei diabetului. În cazul persoanelor deja diagnosticate cu diabet, mirosul dulceag este un semn că nivelul zahărului din sânge a scăpat de sub control.

Urina este tulbure

Urina cu aspect tulbure poate indica prezenţa unei infecţii la nivelul tractului urinar (rinichi, uretere, vezica urinară, uretră). Urina tulbure poate fi dată de boli care afectează alte sisteme ale organismului în plus faţă de tractul urinar. Acestea includ diabetul zaharat, preeclampsia şi bolile cardiace.

Urina de culoare roz sau roşiatică

Dacă nu aţi consumat sfeclă roşie sau afine, culoarea roşiatică a urinei ar putea fi, de fapt, sânge. Astfel, este posibil să să suferiţi de probleme renale, tumori, infecţii de tract urinar, probleme cu prostata sau chiar intoxicaţie cu mercur. Consultaţi cât mai repede un medic.

Senzaţie de arsură în timpul urinării

Acesta poate fi semnul unei infecţii urinare sau al unei boli cu transmietere sexuală precum chlamidia sau gonoree.

Urina este portocalie

Este semnul clar al unui organism deshidratat, însă culoarea portocalie a urinei poate indica o problemă cu ficatul sau vezica biliară.

Urina este verde

Ar putea trage un semnal de alarmă că în organism există anumite bacterii sau medicamentele pe care le luaţi pot avea efecte adverse.

Urinări frecvente

În cazul femeilor, urinările frecvente pot fi semnul unei sarcini. Dacă se scoate din calcul această posibilitate, urinările frecvente pot fi cauzate, de asemenea, de consumul de alcool sau băuturi cofeinizate.