Ce spune culoarea limbii despre sănătatea ta

Iată, aşadar, câteva semne pe care nu trebuie să le ignori atunci când vine vorba de culoarea limbii!
O limbă rozalie semnifică faptul că organismul funcţionează la parametri normali şi că stilul tău de viaţă este unul sănătos. De asemenea, culoarea roz a limbii indică o bună digestie.
Din punct de vedere emoţional, culoarea rozalie a limbii indică o persoană echilibrată.
Dacă limba ta are o culoare roşiatică, este posibilă o problemă la nivelul gâtului sau la unul dintre organe. Totodată, culoarea roşiatică poate fi semnul unor probleme digestive sau al consumului excesiv de grăsimi.
În ceea ce priveşte starea psihică, culoarea roşiatică a limbii poate indică un individ care se stresează foarte uşor atunci când are de-a face cu schimbări de mediu.
Limba uscată şi roşie indică prezenţa febrei, mai ales dacă vârful acesteia este de un roşu intens. Din punct de vedere psihic, această reacţie este specifică persoanelor care se enervează şi se stresează cu uşurinţă.
Aftele mici de pe suprafaţa limbii apar atunci când există un tip de infecţie virală sau fungică. Ele apar, de asemenea, ca urmare a lipsei unor vitamine (C şi A), dar şi din cauza consumului excesiv de alimente rafinate, bogate în grăsimi sau zaharuri.
La nivel emoţional, apariţia frecventă de afte bucale indică o persoană anxioasă şi stresată în cea mai mare parte a timpului. Totodată, aftele sunt specifice oamenilor care au tendinţa de a-şi reprima furia.
În acest caz, este recomandat ca persoana în cauză să acorde o atenţie sporită igienei bucale şi să trateze aftele, pentru a preveni eventualele infecţii.
Papilele gustative inflamate sunt un simptom clar al deficienţei nutriţionale şi este foarte indicat să urmezi recomandările alimentare descrise şi în cazul persoanelor a căror limbă are un aspect albicios (mai jos). Ori de câte ori este posibil, perie uşor limba de fiecare dată când te speli pe dinţi.
Din punct de vedere emoţional, aspectul albicios al limbii este specific persoanelor stresate, care întâmpină dificultăţi la schimbări.
Dacă pe limbă există o peliculă albă, de vină pot fi problemele digestive sau intestinale. Problema se manifestă în cazul consumului excesiv de grăsimi saturate, zaharuri sau de făină rafinată.
Totodată, limba acoperită de o peliculă albicioasă poate indica prezenţa toxemiei, o afecţiune ce se caracterizează printr-o intoxicaţie generală datorită acumulării în sânge a unei cantităţi excesive de toxine, ca o consecinţă a insuficienţei funcţionale a organelor excretoare.
În acest caz, este necesară renunţarea de urgenţă la obiceiurile alimentare din prezent şi adoptarea unui regim alimentar care să stimuleze detoxifierea organismului. De aceea, este important să renunţi complet la grăsimi saturate, alimente rafinate, produse lactate şi la toate tipurile de prăjeli.
În ceea ce priveşte starea emoţională, avem de-a face în acest caz cu o persoană anxioasă şi iritată. Trebuie menţionat, astfel, că starea emoţională poate influenţa în mod negativ sau pozitiv procesul de digestie, precum şi funcţionarea optimă a diferitelor organe.
Limba cu un aspect palid şi neted este semnul unor deficienţe nutriţionale - lipsa de vitamina C şi fier, mai precis anemie, dar şi un flux sangvin scăzut ce poate determina probleme de memorare sau de concentrare.
În legătură cu partea emoţională, aceste persoane sunt predispuse la depresie şi au un moral scăzut.
Limba inflamată este un simptom al nivelului scăzut de hemoglobină din sânge, adică al anemiei.
Dacă limba are aspectul unei ,,hărţi'', cu linii de culoare roz, roşu sau alb, de vină poate fi factorul ereditar, însă dacă aceste pete de culoare dispar şi reapar, este posibil ca persoana în cauză să sufere de o alergie sau să fie intolerantă la anumite alimente.
Din punct de vedere emoţional, aceste persoane sunt firi extrem de sensibile.