Ce spun poftele alimentare despre sănătatea ta

1 2 jpg jpeg

Pofta de ciocolată - lipsă de magneziu

Îi este poftă mai mereu de ciocolată? Ei bine, acest lucru poate să însemne că ai o lipsă de magneziu, mineral care ajută la o bună funcţionare a sistemului nervos.

Este indicat să mergi la un control de rutină, la medicul de familie. Până când vei ajunge însă la doctor, este bine să incluzi în alimentaţie alimente bogate în magneziu, precum migdalele, soia, dar şi peştele gras.

Pofta de cafea - poate indica o carenţă de fier

Ai bea cafea cât e ziua de lungă? O astfel de poftă poate să indice faptul că ai o lipsă de fier în organism. Acest lucru se poate stabili în urma unor analize de sânge, făcute la recomandarea unui medic.

Mai poate indica şi faptul că nu consumi suficientă sare, dar şi o carenţă de fosfor. De aceea, este indicat să mănânci zi de zi peşte, ciuperci, salată verde, usturoi, cane de vită sau ficat de pasăre.

Pofta de pâine - carenţă de azot

În cazul în care ai poftă de pâine mai mereu, poate fi vorba despre o carenţă de azot în organismul tău. Ca să te asiguri că îi oferi organismului tău această substanţă, care asigură o bună dezvoltare a muşchilor, consumă de două-trei ori pe săptămână peşte gras, carne ori fasole.