Ce spun mâinile despre sănătatea ta

1 2 jpg jpeg

Totuşi, trebuie să fim conştienţi că unele semne pot indica faptul că ceva nu merge bine în ceea ce priveşte starea de sănătate!

Mâinile care tremură

Dacă mâinile încep să-ţi tremure brusc, acesta este un semnal de avertizare. Deşi primul lucru care îţi trece prin cap este că ai putea suferi de maladia Parkinson, întrucât principalul simptom este tremurul, acelaşi simptom poate apărea, de asemenea, ca o reacţie a organismului la prea multa cofeină sau în urma abuzului de medicamente antidepresive.

Transpiraţia mâinilor

Transpiraţia mâinilor este destul de frecventă, mai ales în cazul persoanelor care suferă de hiperhidroză sau transpiraţie excesivă. De asemenea, mâinile transpirate pot indica stări de anxietate, stres sau griji.

Mâini inflamate

Mâinile umflate indică aproape întotdeauna existenţa unui edem, care apare atunci când organismul reţine prea multe lichide.

Cu toate acestea, inflamaţia poate fi, de asemenea, un răspuns al vaselor de sânge care cresc în mărime în timpul exerciţiilor fizice, explică medicul Edward Laskowsi din cadrul Centrului de Medicină Sportivă a Clinicii Mayo (SUA).

Mâini uscate şi aspre

La fel ca în cazul picioarelor, aspectul mâinilor se poate deteriora ca urmare a lipsei de hidratare.

În general, mâinile cu pielea crăpată sau care au dezvoltat întărituri indică lipsa de nutrienţi din organism şi acumularea în exces de celule moarte.

În cazul în care pielea capătă un aspect solzos, este semn că organismul are un deficit de vitamina B, necesar pentru repararea ţesuturilor şi întărirea unghiilor. Creşterea aportului de niacină (vitamina B3) şi biotină (vitamina B7) contribuie la îmbunătăţirea aspectului pielii, întrucât aceste vitamine stimulează producţia de colagen şi menţinerea umidităţii naturale naturale.

De asemenea, complexul de vitamine B se găseşte în peşte, arahide, ciuperci, avocado, ton etc.

Erupţii cutanate şi mâncărime

Dacă mâinile suferă modificări care provoacă mâncărimi, erupţii şi uscarea lor, este posisbil să suferi de o eczemă. În acest caz, se va consulta un medic pentru diagnostic şi tratament, care să permită controlul iritaţiei.

De asemenea, în cazul în care nu este vorba de o eczemă, se impune folosirea unei creme nutritive cu un conţinut bogat de vitamina A şi E.

Vârfurile degetelor sunt albastre

În cazul în care observi modificări în ceea ce priveşte culoarea vârfului degetelor - culoarea poate varia de la albastru la roşu - este posibil să suferi de boala Raynaud, o tulburare mai puţin frecventă a vaselor de sânge, care de multe ori afectează degetele de la mâini şi de la picioare.

Prevenţia în cazul acestui sindrom constă în evitarea temperaturilor scăzute şi a stresului emoţional. Numai un medic specialist poate da acest diagnostic cu exactitate.

Unghii fragile

Fragilitatea unghiilor este frecvent întâlnită în cazul persoanelor care obişnuiesc să-şi roadă unghiile, dar mai ales o carenţă de calciu şi de proteine, care au rolul de a conserva keratina.