Ce semne anunţă oboseala cronică

2 jpg jpeg

Chiar dacă există posibilitatea ca acest sindrom să dureze ani de zile, boala în sine nu este foarte cunoscută, neexistând teste care să confirmediagnosticul de oboseală cronică. Oboseala este o reacţie a organismului atunci când se combină mai mulţi factori fizici cu cei emoţionali.

Sistemul imunitar sl─âbit favorizeaz─â acest diagnostic

Adesea unele persoane pot dezvolta acest sindrom dup─â o infec┼úie viral─â sau bacterian─â, precum este gripa, de┼či nu exist─â dovezi clare ├«n acest sens. ├Äns─â sistemul imunitar sl─âbit, sistemul nervos, sistemul endocrin (hormonii si glandele) dar ┼či istoria familial─â pot contru=ibui semnificativ la instalarea acestui diagnostic.

Durerea muscular─â permanent─â, un semnal de alarm─â

├Än cazul ├«n care oboseala resim┼úit─â nu se amelioreaz─â semnificativ la odihna, aceast─â senza┼úie se poate resim┼úi ┼či ├«n activit─â┼úile de recreere, sociale sau ├«n modalitatea ├«n care ├«┼úi desf─â┼čori munca. De asemenea te po┼úi confrunta cu tulbur─âri ┼či pierderi de memorie, dureri de g├ót, cefalee ┼či dureri musculare.

├Än momentul ├«n care te treze┼čti mai obosit dec├ót erai atunci c├ónd te-ai b─âgat ├«n pat s─â dormi, este unul din semnalele c─â te confrun┼úi cu un caz de oboseal─â cronic─â. Musculatura este intens afectat─â de lipsa de odihn─â.

Atunci c├ónd dormi organismul se autoreface, ├«ns─â ├«n cazul ├«n care oboseala s-a instalat ├«n organismul t─âu at├ót la nivel fizic c├ót ┼či psihic dezechilibrul provocat te ├«mpiedic─â s─â te odihne┼čti ├«n timpul somnului.

Afl─â care sunt remediile energizante pentru oboseal─â cronic─â AICI

Prezenţa afecţiunilor cardiace

├Än cazul ├«n care e┼čti mereu obosit se poate dezvolta ├«n organismul t─âu o afec┼úiune ├«n care frecven┼úa cardiac─â cre┼čte ┼či tensiunea arterial─â scade mai ales ├«n momentul ├«n care te ridici dup─â o perioad─â ├«n care ai stat culcat. Po┼úi s─â asemeni acest simptom cu senza┼úia de mole┼čeal─â sau le┼čin.

De la oboseala cronic─â la depresie este un singur pas

Atunci c├ónd te confrunzi cu un episod de oboseal─â cronic─â de cele mai multe ori se instaleaz─â ┼či depresia, iar tratamentul antidepresiv de cele mai multe ori poate avea efecte benefice.

Modalităţi de tratare a acestei afecţiuni

Chiar dacă nu este o variantă tocmai agreată de către persoanele care suferă de oboseală cronică, în cele mai multe cazuri s-au observat îmbunătăţiri considerabile. Iată care este soluţia:

- exerci┼úiile fizice aerobice desf─â┼čurate de regul─â ├«n echip─â;┬Ç chiar dac─â ┼úi se pare mai greu nu renun┼úa, ├«┼úi este extrem de benefic─â activitatea de grup

- tehnicile de relaxare precum yoga, pilates

- un concediu prelungit