Ce se întâmplă dacă stai la soare după ce ai facut o operaţie

Orice interven╚Ťie de chirurgie estetic─â, indiferent dac─â este din motive medicale sau din dorin╚Ťa de ├«nfrumuse╚Ťare, vine ╚Öi cu restric╚Ťii ╚Öi m─âsuri de precau╚Ťie de care s─â ╚Ťii cont, avertizeaz─â medicul Cristian Ni╚Ťescu, doctor primar ├«n chirurgie estetic─â ╚Öi Doctor ├«n ╚śtiin╚Ťe Medicale. Iar dac─â ne referim la perioada verii, regulile sunt foarte stricte.

image

├Än primele s─âpt─âm├óni de la o interven╚Ťie chirurgical─â, riscul de complica╚Ťii sau de cicatrici inestetice este amplificat at├ót de c─âldur─â, c├ót ╚Öi de expunerea direct─â la razele soarelui.

ÔÇŁ├Än primul r├ónd, orice interven╚Ťie chirurgical─â produce inflama╚Ťie local─â, este o reac╚Ťie fireasc─â, ├«ns─â expunerea la soare o poate accentua. ├Än plus, modific─ârile de pigment inerente ├«n cazul b─âilor de soare pot accentua culoarea ├«n cazul cicatricilor, iar acest lucru nu este doar pe o perioad─â scurt─â, ci ar trebui protejat─â zon─â p├ón─â la un an. Nu mai vorbim de arsuri solare, acestea ar trebui evitate ├«n orice condi╚Ťii, dar dup─â o interven╚Ťie chirurgical─â o arsur─â poate provoca reac╚Ťii adverse locale severeÔÇŁ, explic─â medicul Cristian Ni╚Ťescu.

Cite┼čte ┼či: Top 5 gre┼čeli de evitat dac─â ├«┼úi dore┼čti o opera┼úie estetic─â

Evită expunerea la soare după o operaţie!

A╚Öadar, dac─â ai avut recent o interven╚Ťie chirurgical─â, pentru a avea parte de o recuperare u╚Öoar─â ╚Öi rapid─â, ar fi bine s─â evi╚Ťi expunerea la soare. Mai mult, ├«n momentele ├«n care trebuie s─â ie╚Öi din cas─â, medicul recomand─â articole de vestimenta╚Ťie care acoper─â complet corpul ╚Öi cremele cu factor mare de protec╚Ťie, care sunt oricum indicate pe perioada verii. Toate aceste limit─âri ╚Öi restric╚Ťii post-operatorii fac ca cei mai mul╚Ťi pacien╚Ťi s─â aleag─â sezonul rece pentru o interven╚Ťie estetic─â. ÔÇŁAtunci c├ónd vorbim de interven╚Ťii chirurgicale care nu mai pot fi am├ónate, de afec╚Ťiuni care ne pun via╚Ťa ├«n pericol, sigur c─â nu exist─â ├«ndoial─â - s─ân─âtatea este pe primul plan! ├Än ceea ce prive╚Öte interven╚Ťiile estetice, aici flexibilitatea este cu totul alta. Astfel, avem interven╚Ťii pentru care timpul de recuperare este mai mic, precum m─ârirea buzelor, o liposuc╚Ťie laser sau clasic─â ├«n anumite zone care de regul─â deranjeaz─â, mai ales atunci c├ónd purt─âm costum de baie. Alte tipuri de interven╚Ťii, mai sofisticate pot fi f─âcute vara, dar dup─â ce pacienta a fost deja ├«n vacan╚Ť─â la soare ╚Öi la mareÔÇŁ, a ad─âugat medicul Cristian Ni╚Ťescu.

Dr Nitescu (1) jpg

Dr. Cristian Ni╚Ťescu, doctor primar ├«n chirurgie estetic─â ╚Öi Doctor ├«n ╚śtiin╚Ťe Medicale.