Ce se întâmplă când iei antibiotice fără reţetă?

1 2 jpg jpeg

Din păcate numărul de infecţii mai ales intraspitaliceşti este din ce în ce mai mare, şi asta deoarece organismul uman poate deveni imun la efectele antibioticelor mai ales dacă acestea sunt administrate fără recomandarea medicului.

În mod normal ar fi indicat ca organismul tău să fie întreţinut cu ajutorul unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, cu mişcare mai ales în aer curat şi bineînţeles cu ore de somn de calitate pentru ca astfel organismul să se refacă mai ales la nivel celular.

De preferat ar fi ca pentru orice durere, mai ales dacă se repetă şi creşte în intensitate să consulţi un medic specialist.

Administrarea medicamentelor la sfatul celor din jur sau a farmacistului nu te vor ajuta decât eventual pe moment. Iată care sunt riscurile la care te supui:

Apariţia infecţilor de durată

2 jpg jpeg

Cu cât îi vei furniza organismului mai multe pastile cu atât mai slabă va fi imunitatea sa, deoarece corpul uman este construit în aşa fel încât să regenereze singur şi să lupte împotriva bacteriilor.

Administrarea antibioticelor în timp va distruge flora intestinală, colonizând intestinul, multiplicarea sa va fi mult mai rapidă şi astfel apare boala.

Un prim simptom al consumului exagerat de antibiotice este apariţia diareei, acesta fiind doar un caz fericit. Fiecare organism reacţionează diferit.

Candidoza bucală sau cea vaginală pot fi favorizate de infecţia cu Clostridium Difficile. Este foarte important ca si cel mai mic simptom pe care l-ai remarcat la organismul tău să te pună în drum spre medic deoarece în stadiul incipient este mult mai uşor de contracarat orice afecţiune.

Află cum se manifetsă rezistenţa la antibiotice AICI

Antibioticele, medicamente aparte

1 2 jpg jpeg

Deşi pot fi colorate nu sunt deloc obţinute din zahăr şi nu au un efect destul de puternic asupra organismului uman dacă nu sunt administrate corespunzător.

Pentru a preveni apariţia anumitor dereglări în organismul uman, administrarea de antibiotice ar trebui făcută împreună cu un protector gastric, deoarece deşi distruge infecţia din organism, în acelaşi timp va distruge şi flora, aspect ce trebuie evitat.

Trebuie ţinut cont şi de celelalte afecţiuni prezente în organism, maia les că organismul uman este o gazdă perfectă pentru dezvoltarea coloniilor bacteriene.

Încă din cavitatea bucală până la anus inclusiv, organismul găzduieşte zeci de bacterii care în momentul administrării incorecte de medicamente se pot activa şi dezvolta anumite afecţiuni.