Ce probleme de sănătate trădează aspectul feţei tale

1 2 jpg jpeg

Aspectul pielii poate să furnizeze detalii importante despre sănătatea noastră. Sute de ani, vracii chinezi s-au folosit de această metodă, de a analiza faţa oamenilor pentru a pune diagnostice. Analiza feţei presupune studierea unor zone faciale, care pot „arăta“ cum funcţionează organele corespondente cu zonele feţei studiate.

Boli cardiovasculare

O erupţie uşoară pe faţă poate transmite semnalul că organismul are nevoie de oxigen, întrucât obrajii corespund sistemului respirator. Indicat este să ieşi puţin la aer şi să bei apă. Încearcă să inspiri cât mai profund şi să expiri cu putere.

Zona obrajilor este vulnerabilă la acneea rozacee. Atunci când vezi că roşeaţa din obraji persistă, ia în considerare că este foarte probabil să ai nevoie de tratament pentru acest tip de afecţiune a pielii. De asemenea, este bine de ştiut că bolile de inimă sunt semnalate de roşeaţa apărută în obraji.

Pe de altă parte, roşeaţa din obraji poate apărea din cauza băuturilor stimulente, cum sunt cafeaua şi alcoolul.

Tranzit intestinal îngreunat

Zona gurii este asociată cu stomacul şi intestinele. Analizând aspectul buzelor poţi găsi indicii despre sănătatea stomacului şi a intestinelor.

Părţile care înconjoară buzele, atât la interior cât şi pe exterior pot spune multe despre colon.

Apariţia oricăror pete sau modificări de culoare a pielii în jurul buzelor pot fi semne ale unui tranzit intestinal îngreunat, balonare şi inapetenţă.

Hiperaciditate stomacală

Când ai gingiile inflamate sau îţi sângerează, să ştii că e posibil ca aciditatea din stomac să fie mare.

Dacă buzele îţi sunt uscate şi se descuamează, e semn destul de evident că eşti deshidratat.

Fisurile sau rănile de pe suprafaţa gingiilor pot indica probleme cu splina.

O afecţiune renală

Dezechilibrele hormonale, care apar de obicei prin acnee în zona bărbiei, în special la adolescenţi, pot sugera că sănătatea rinichilor şi a vezicii urinare este în pericol.

În cazul adulţilor, coşurile apărute pe bărbie pot demasca episoade prelungite de stres.

Între sprâncene se vede „furia“ ficatului

Băuturile alcoolice şi toxinele obosesc organismul, iar starea de epuizare se poate vedea în zona dintre sprâncene, prin ridurile de expresie.

În medicina tradiţională chineză, ficatul este asociat cu sentimentul de furie.

Ridurile care brăzdează această zonă pot fi văzute la persoanele care consumă cantităţi mari alcool.