Ce probleme de sănătate anunţă căderea părului

1 2 jpg jpeg

Vara este perioada cea mai solicitantă pentru organism, deoarece căldura excesivă îşi poate pune amprenta atât asupra stilului tău de viaţă cât şi asupra felului în care organismul reacţionează la stimulii externi.

Căldura poate fi unul dintre principalii responsabili pentru un somn slab calitativ şi cantitativ, iar asta se poate resimţi la nivelul întregului organism.

Nici alimentaţia nu este ferită pe perioada verii de schimbări. Acum ideal ar fi să te axezi pe salate şi mâncăruri uşoare şi să nu uiţi de aportul de vitamine şi de hidratare constatntă.

Carenţa de vitamine

Chiar dacă obişnuieşti să consumi multe salate în perioada asta, există riscul că organismul tău din cauza anumitor factori externi precum căldura, umiditatea scăzută pot afecta podoaba ta capilară. În cazul unui organism obosit, principalul motiv care duce la pierderea podoabei capilare este carenţa unor substanţe nutritive esenţiale. Fie că este vorba despre vitamine sau fier sau săruri minerale, stresul, lipsa somnului, dezechilibrele hormonale mai ales la femei sunt principalii responsabili pentru neasimilarea corespunzătoare a vitaminelor.

Un set de analize amănunţit îţi va elucida suspiciunea unei carenşe de vitamine.

Află care este cel mai bun tratament pentru părul deteriorat AICI

Stresul

Smocurile de păr pe care le aduni zilnic sunt unul din cele mai evidente semne că ai parte de o perioadă stresantă în viaţa ta. Chiar dacă părul este capabil să se regenereze în timp şi este normal să pierzi fire capilare tocmai din acest motiv, în cazul în care observi că îţi cad mai multe fire decât de obicei încearcă să te detaşezi de probleme şi să găseşti un moment de relaxare.

Tratamentele naturiste nu pot funcţiona pe un fond de stres activ. Pentru a trata acestă problemă trebuie să identifici cu precizie cauza. Dacă nu este vorba de o carenţă de vitamine şi totuşi te confrunţi cu senzaţia de moleşeală, oboseală accentuată, încearcă o vacanţă departe de tot ce înseamnă tehnologie şi comunicaţii, câteva ore de meditaţie îţi vor prinde bine.

Dezechilibrele hormonale şi cele tiroidiene sunt printre cele mai frecvente dezechilibre întâlnite la femei. Acestea pot avea diferite cauze şi pot fi responsabile atât de cădrea părului în mod excesiv, de acumularea unui surplus de kilograme în mod facil chiar dacă alimentaţia este echilibrată.

Sarcina şi anticoncepţionalele

Perioada sarcinii, una dintre cele mai frumoase etape din viaţa unei femei vine la pachet cu o serie de schimbări majore în organism.

Nivelul de hormoni suferă anumite schimbări pentru a pregăti corpul să aducă o nouă viaţă. Pe parcursul celor nouă luni, organismul femeii este gazdă pentru copil, apar kilogramele în plus, pilozitatea, disconfortul în treburile zilnice dar şi stresul de a duce sarcina la bun sfârşit.

Pe de cealaltă parte nici anticoncepţionalele nu te feresc de problemele hormonale şi de calviţie. Mai ales dacă acestea sunt cu estrogen şi progesteron. Dacă totuşi te vezi nevoită să apelezi la această formă de contracepţie este bine să iei în calcul un tratament de corecţie hormonală în paralel cu tratamente pentru stimularea creşterii părului.

Un alt efect destul de toxic pentru sănătatea ta este chimioterapia, care vine la pachet cu un efect secundar destul de dur şi anume pierderea părului de pe toată suprafaţa organismului. Un efect ce poate şoca şi schimba radical starea de spirit a persoanei în cauză.

Codiţele dese şi placa folosită zilnic

Tot ce este folosit în exces dăunează organismului. Chiar şi faptul că obişnuieşti să îţi ţii părul zilnic strâns în celebra coadă de cal sau faptul că în fiecare dimineaţă foloseşti placa de păr pentru a-l îndrepta sau pentru a face bucle.

Căldura excesivă ajută la subţierea firului de păr la deshidratarea lui şi la pierderea cantitativă. Deşi este structurat ca să se refacă constant, în momentul în care factorii externi îl agasează periodic, procesul de regenerare nu poate face faţă şi atunci te confrunţi cu diminuarea podoabei tale capilare.

Şuviţele decolorate sunt un alt aspect de care trebuie să ţii cont, apelarea periodică la această modalitate de înfrumuseţare îţi poate pune în pericol sănătatea firului de păr.

Alimentaţia necorespunzătoare

Nu uita de hidratarea constantă şi de spray-ul pentru păr. Consumă cât mai multe salate, fructe şi legume proaspete. Consultă un medic specialist pentru a te îndruma dacă este cazul să iei suplimente nutritive şi nu uita să facă cât mai multă mişcare. Mai ales dacă ai făcut excese alimentare, sportul te poate ajuta să combaţi problemele atât la nivel psihic cât şi fizic.