Ce pot spune ochii despre sănătatea ta

1 2 jpg jpeg

Ştiai că diabetul poate fi citit în ochi? Pot apărea mici firicele roşii din cauza unor hemoragii minore, cât şi mici pete galbene, care nu sunt altceva decât depuneri de lipide.

Aceste simptome sunt însoţite şi de vedere înceţoşată. De asemenea, micile pete galbene pot fi şi semnul unei anemii sau a unei afecţiuni hepatice.

Un inel cenuşiu, în jurul corneei, poate fi semnul unui colesterol mărit şi a nivelului crescut al trigliceridelor din organism, spun specialiştii de la American Academy of Ophtalmology. Totodată, aceste persoane au un risc crescut de infract.

Dacă şi se zbate frecvent ochiul, atunci poate fi semnul unei carenţe de magneziu. Dacă te confrunţi des cu această senzaţie este indicat să îţi faci un set de analize medicale.

Un medic îşi poate da seama dacă o persoană suferă de hipertensiune arterială uitându-se la retină. Astfel, dacă apar mici vase de sânge pe suprafaţa irisului poate fi semn al hipertensiunii arteriale. Cel afectat are şi dureri de cap şi obrajii roşii.

O mică umflătură, de culoare galbenă, care poate apărea atât pe pleoapa inferioară, cât şi pe cea superioară, care nu se vindecă, poate fi semnul unui cancer de piele. Totodată, în locul în care apare această umflătură genele nu mai cresc.