Ce pericole se ascund în spatele unei anemii

1 2 jpg jpeg

Tenul palid, prezen┼úa durerilor de cap, lipsa energiei ┼či a unui somn calitativ c├ót ┼či cantitativ pot fi doar c├óteva semnale ale prezen┼úei anemiei.

De regul─â, atunci c├ónd fierul lipse┼čte din organism apare ┼či anemia, ├«ns─â nu este o regul─â acest aspect. Mineralele ┼či vitaminele joac─â un rol important pentru s─ân─âtatea ta, astfel c─â lipsa oric─ârui element poate da ├«ntregul organism peste cap.

├Än termeni medicali, anemia reprezint─â o sc─âdere a concentra┼úiei de hemoglobin─â din s├ónge, protein─â complex─â care con┼úine fier ┼či este componenta principal─â a globulelor ro┼čii din s├ónge, hematiile.

Anemia ┼či temperatura corporal─â

2 jpg jpeg

De┼či de cele mai multe ori se petrece ├«n lipsa fierului, se poate ca simptomele instal─ârii ei s─â fie ┼či prin prezen┼úa m├óinilor ┼či picioarelor reci ┼či amor┼úite, o temperatur─â sc─âzut─â a corpului. ├Än plus, pot fi prezente ┼či alte simptome precum dificult─â┼úi de respira┼úie sau dureri al nivelul pieptului.

O anemie netratat─â corespunz─âtor poate duce la instalarea anumitor boli:

Află cum te poate ajuta mierea să combaţi artrita AICI

Leucemia, boala celulelor din sânge

Din p─âcate aceast─â boal─â face parte din grupul afec┼úiunilor hematologice ce apare ├«n momentul ├«n care leucocitele se ├«nmul┼úesc ├«ntr-un mod rapid ┼či malign.

Celulele din sânge sunt date peste cap, iar activitatea lor este resimţită de către corpul uman precum un atac la sistemul imunitar.

O altă problemă de sănătate ce poate fi depistată din cauza unei anemii este insuficienţa renală cronică, afecţiune caracterizată de diminuarea capacităţii rinichilor de a filtra.

Ciroza hepatică îţi poate pune viaţa în pericol

1 2 jpg jpeg

Fiind stadiul final de evolu┼úie al hepatitei cronice adic─â o inflamare a ficatului ce se petrece printr-o evolu┼úie lent─â ┼či de durat─â.

Anumite vicii precum consumul excesiv de alcool ┼či tutun sau de medicamente poate contribui la degradarea ficatului, astfel c─â acesta nu mai poate func┼úiona corespunz─âtor.

La polul opus al anemiilor se află excesul de vitamine prezente în corp. Un surplus de vitamina A în organism poate afecta iremediabil ficatul.

Anemia afecteaz─â sistemul imunitar

De exemplu intoleranţa la gluten favorizează apariţia bolii celiace, o afecţiune a sistemului imun în care apar leziuni la nivelul intestinului subţire.

Chiar dacă organismul uman este un mecanism complex, este suficient un mic ingredient să nu fie în parametri optimi pentru a da peste cap totul.

O altă problemă ce se poate petrece în corpul tău pe seama unei anemii este artrita reumatoidă, afecţiune ce se manifestă prin inflamaţia unei articulaţii în urma unei infecţii sau ca răspuns a îmbătrânirii organismului.

Această problemă apare mai ales după vârsta de 40 de ani, în special la femei.