Ce dereglări provoacă lipsa de magneziu

1 2 jpg jpeg

Tot lipsa de magneziu este responsabilă şi cu apariţia senzaţiei de furnicătură, anumite părţi ale corpului pot amorţi atunci când ai avut o poziţie vicioasă, însă atunci când nu este aceasta cauza apariţiei furnicăturilor ne putem gândi la o afecţiune nervoasă sau de schelet sau la carenţa unor vitamine, minerale implicate în metabolismul sistemului nervos. Aşadar, furnicăturile în degete sau în diferite zone ale corpului pot reprezenta simptome pentru lipsa de magneziu. Studiile făcute de cercetători pe baza carenţelor din organismul uman au ajuns la concluzia că peste 90% din populaţie se confruntă cu deficit de magneziu.

Acest deficit din păcate îşi pune amprenta asupra întregului organism afectând imunitatea şi influenţând tensiunea arterială.

Problema deficitului de magneziu a devenit din ce în ce mai răspândită, una dintre cauze fiind calitaea tot mai slabă a solului.

În plus, consumul zilnic de cofeină şi zahăr contribuie din plin la reducerea nivelului de magneziu din organism.

Află care sunt cele mai bune surse de magneziu AICI

Magneziul şi sănătatea osoasă

2 jpg jpeg

Pentru a nu avea probleme cu masa osoasă este necesar ca nivelul de magneziu prezent în organism să fie mereu optim, orice dereglare a valorii acestui mineral în organism va produce daune oaselor, mai ales pentru că magneziu este vital pentru fixarea vitaminei D în organism şi pentru o absorbţie corectă a calciului.

Deci iată cât de mult contează să încerci pe cât posibil să te alimentezi corespunzător şi să nu faci excese.

Consumă cât mai multe alimente cu frunze verzi, legume şi fructe.

Lipsa de magneziu creşte riscul de calcifiere a arterelor

2 jpg jpeg

În cazul în care te confrunţi cu crampe musculare şi spasme dese, asta se poate datora deficitului de magneziu, care în timp cauzează rigiditate musculară.

Însă cea mai periculoasă problemă ridicată de deficitul de magneziu în organism este calcifierea arterelor. În felul acesta apar probleme legate de apariţia afecţiunilor cardiace, printre care se enumeră şi atacurile de panică.

Acesta este unul dintre motivele pentru care persoanelor care au suferit un atac de panică li se admnistrează clorură de magneziu pentru a evita calcifierea şi coagularea sângelui.