Ce deregl─âri provoac─â lipsa de magneziu

1 2 jpg jpeg

Tot lipsa de magneziu este responsabil─â ┼či cu apari┼úia senza┼úiei de furnic─âtur─â, anumite p─âr┼úi ale corpului pot amor┼úi atunci c├ónd ai avut o pozi┼úie vicioas─â, ├«ns─â atunci c├ónd nu este aceasta cauza apari┼úiei furnic─âturilor ne putem g├óndi la o afec┼úiune nervoas─â sau de schelet sau la caren┼úa unor vitamine, minerale implicate ├«n metabolismul sistemului nervos. A┼čadar, furnic─âturile ├«n degete sau ├«n diferite zone ale corpului pot reprezenta simptome pentru lipsa de magneziu. Studiile f─âcute de cercet─âtori pe baza caren┼úelor din organismul uman au ajuns la concluzia c─â peste 90% din popula┼úie se confrunt─â cu deficit de magneziu.

Acest deficit din p─âcate ├«┼či pune amprenta asupra ├«ntregului organism afect├ónd imunitatea ┼či influen┼ú├ónd tensiunea arterial─â.

Problema deficitului de magneziu a devenit din ce în ce mai răspândită, una dintre cauze fiind calitaea tot mai slabă a solului.

├Än plus, consumul zilnic de cofein─â ┼či zah─âr contribuie din plin la reducerea nivelului de magneziu din organism.

Afl─â care sunt cele mai bune surse de magneziu AICI

Magneziul ┼či s─ân─âtatea osoas─â

2 jpg jpeg

Pentru a nu avea probleme cu masa osoas─â este necesar ca nivelul de magneziu prezent ├«n organism s─â fie mereu optim, orice dereglare a valorii acestui mineral ├«n organism va produce daune oaselor, mai ales pentru c─â magneziu este vital pentru fixarea vitaminei D ├«n organism ┼či pentru o absorb┼úie corect─â a calciului.

Deci iat─â c├ót de mult conteaz─â s─â ├«ncerci pe c├ót posibil s─â te alimentezi corespunz─âtor ┼či s─â nu faci excese.

Consum─â c├ót mai multe alimente cu frunze verzi, legume ┼či fructe.

Lipsa de magneziu cre┼čte riscul de calcifiere a arterelor

2 jpg jpeg

├Än cazul ├«n care te confrun┼úi cu crampe musculare ┼či spasme dese, asta se poate datora deficitului de magneziu, care ├«n timp cauzeaz─â rigiditate muscular─â.

├Äns─â cea mai periculoas─â problem─â ridicat─â de deficitul de magneziu ├«n organism este calcifierea arterelor. ├Än felul acesta apar probleme legate de apari┼úia afec┼úiunilor cardiace, printre care se enumer─â ┼či atacurile de panic─â.

Acesta este unul dintre motivele pentru care persoanelor care au suferit un atac de panic─â li se admnistreaz─â clorur─â de magneziu pentru a evita calcifierea ┼či coagularea s├óngelui.