Ce boli prevestesc mâncărimile pielii

1 2 jpg jpeg

Pielea uscată, acumularea de celule moarte, deshidratarea sau alergiile sunt doar câteva dintre cauzele favorizante ale apariţiei mâncărimilor.

Pielea este cel mai mare organ, iar culoarea ┼či consisten┼úa ei se pot modifica ├«n prezen┼úa anumitor boli cum sunt cele de ficat, ale tiroidei, sau chiar ┼či bolile pulmonare.

Ovare polichistice - pielea ┼či p─ârul devin grase mai u┼čor

├Än afec┼úiunile endocrine, pielea ├«┼či schimb─â gradul de hidratare. Stratul lipidic al corpului se modific─â ┼či el ├«n momentul apari┼úiilor unor boli. Organismul este ca un mecanism complex, unde, dac─â o singur─â pies─â se defecteaz─â, sunt afectate ┼či zonele din jur.

B─ât─âturile care nu se vindec─â indic─â diabet

Nevoia de a bea multe lichide pe parcursul zilei, urinarea frecvent─â, modific─ârile periodice ale glicemiei, candidozele bucale sau vaginale ┼či infec┼úiile care se vindec─â greu - toate sunt simptome ale prezen┼úei diabetului ├«n organism.

Din cauza pierderii anumitor substan┼úe hr─ânitoare de la suprafa┼úa pielii, pot ap─ârea b─ât─âturi dureroase care se vindec─â greu la nivelul picioarelor ┼či care sunt ├«nso┼úite adesea de m├óc─ârimi.

Cite┼čte ┼či: Simptome ascunse ale diabetului

Pielea ro┼čie, semn de boli cadiace, lupus sau menopauz─â

Persoanele care sufer─â de afec┼úiuni ale inimii se confrunt─â adesea cu ro┼čea┼úa pielii. De atfel, aceasta poate fi ┼či un simptom al prezen┼úei lupusului edematos, afec┼úiune care provoac─â o irita┼úie ├«n form─â de aripi de fluture la nivelul nasului ┼či obrajilor.

Pielea uscat─â

Dac─â sim┼úi c─â pielea ta devine tot mai uscat─â ┼či ai senza┼úia de m├ónc─ârime, poate fi vorba despre o simpl─â alergie la produsele tale cosmetice sau o lips─â de fier din organism, o anemie. De asemenea, e posibil s─â treci printr-o perioad─â mai stresat─â.

Cite┼čte ┼či: 5 sfaturi pentru o piele frumoas─â

Dermatita

Afec┼úiune necontagioas─â care favorizeaz─â inflama┼úia pielii, dermatita are diverse forme. Este frecvent─â dermatita de contact. Aceasta este provocat─â de alergeni, unele persoane prezent├ónd un factor genetic pentru aceast─â afec┼úiune. Caracteristic dermatitei sunt m├ónc─ârimile, ro┼čea┼úa, erup┼úiile, pielea uscat─â ┼či cr─âpat─â.