Ce boli po┼úi lua de la ┼čtrand

1 2 jpg jpeg

Ciuperca piciorului

Se manifest─â prin fisuri, cr─âp─âturi ale pielii, miros nepl─âcut ┼či m├ónc─ârimi ├«ntre degetele de la picioare ┼či la nivelul t─âlpii. Netratat─â, se poate extinde la nivelul unghiilor, unde este mai dificil de tratat. Poate ap─ârea ┼či la nivelul trunchiului sau coapselor.

Acneea

Ca urmare a expunerii la clorul din piscină, se pot agrava leziunile de acnee de la nivelul obrajilor sau frunţii.

Infecţiile bacteriene

Sunt printre cele mai frecvente afec┼úiuni cauzate de apa piscinelor. Printre acestea se num─âr─â foliculitele, impetigo ┼či furunculul.

Dermatitele de contact

Pot ap─ârea ca urmare a expunerii la substan┼úele dezinfectante dizolvate ├«n ap─â. Persoanele cu eczeme se pot a┼čtepta la o agravare a acestora, ca urmare a expunerii la substan┼úele folosite la cur─â┼úarea apei.

Negii

Sunt favorizaţi de microtraumatismele produse de acţiunea abrazivă a betonului sau a gresiei de pe marginea bazinelor asupra pielii tălpilor.

Granulomul de piscin─â

Poate apărea la nivelul mâinilor sau picioarelor, sub forma unor noduli violacei. Este cauzat de o bacterie asemănătoare celor care produc tuberculoza.

Decolorarea p─ârului

Apare la persoanele care merg foarte des la piscin─â ┼či se datoreaz─â clorului dizolvat ├«n ap─â. ├Än afara bolilor de piele, sc─âldatul ├«n ┼čtranduri sau piscine poate cauza: conjunctivite, care se manifest─â prin ├«nro┼čirea ochilor, otite, care se manifest─â prin dureri ale urechilor, ┼či infec┼úii digestive.

Cum puteţi preveni aceste afecţiuni?

- Face┼úi du┼č ├«nainte ┼či mai ales dup─â baia ├«n piscin─â!

- Evitaţi piscinele dacă prezentaţi o infecţie sau o rană a pielii!

- Purta┼úi ochelari de ap─â ┼či nu ├«nghi┼úi┼úi apa!

- Nu folosiţi la comun prosoapele de plajă!

- Evita┼úi piscinele sau ┼čtrandurile cu ap─â tulbure sau care au un miros pregnant de clor!

- Nu merge┼úi descul┼ú pe betonul sau gresia de pe marginea bazinelor sau pe gr─âtarul de la du┼č!