Ce boli ascunde senzaţia de nod în gât

1 2 jpg jpeg

Senza┼úia este resim┼úit─â ca o ap─âsare, cel afectat sim┼úind c─â nu mai are aer. Apare ├«n caz de atac de panic─â Persoanele anxioase ┼či emotive experimenteaz─â mai des acest simptom. Este perceput ca o lips─â de aer, ap─âsare, senza┼úie de ┼čtrangulare. Apare mai ales ├«n cazul atacurilor de panic─â.

Acest simptom dispare de la sine, odat─â ce persoana afectat─â se lini┼čte┼čte. Cauzele atacurilor de panic─â pot fi multiple, de aceea se impune un consult de specialitate, pentru depistarea problemei care duce la aceste manifest─âri. Uneori acest nod ├«n g├ót poate s─â indice ┼či prezen┼úa unei boli psihice.

Alte boli care pot da acest simptom

Nodul ├«n g├ót, ├«nso┼úit de senza┼úia de sufocare poate s─â apar─â ┼či ├«n cazul bolii de reflux gastro-esofagian, la cei care au hipotiroidism ┼či noduli tiroidieni, la cei care sufer─â de sinuzit─â ┼či de rinit─â alergic─â.

Se poate manifesta ┼či ├«n caz de disfunc┼úii ale sfincterului esofagian, inflama┼úie a amigdalelor, c├ónd apare o inflama┼úie a cartilajului situat ├«n spatele limbii, c├ót ┼či la cei care au probleme cu esofagul ┼či cu laringele. De aceea, trebuie s─â mergi la un consult medical.

Senzaţia de nod în gât poate fi consecinţa unor tulburări de ritm cardiac (aritmii). Bătăile rapide ale inimii e posibil să fie însoţite de senzaţia că nu poţi respira. De asemenea, acest simptom mai poate apărea la persoanele care fac tratamente cu antihipertensive sau cu antihistaminice.

Atenţie!

├Än cazul ├«n care senza┼úia de nod ├«n g├ót este ├«nso┼úit─â de durere, de febr─â, transpira┼úii nocturne, pierdere ├«n greutate, dar ┼či de dificultate de ├«nghi┼úire, este cazul s─â te prezin┼úi c├ót mai repede la un consult de specialitate.