Ce afecţiuni poate indica durerea de spate

1 2 jpg jpeg

Spondilit─â anchilozant─â

Este un tip de artrit─â care afecteaz─â coloana vertebral─â ┼či articula┼úiile. Se manifest─â prin apari┼úia unei inflama┼úii ├«ntre vertebre sau la articula┼úiile dintre pelvis ┼či coloana vertebral─â. Durerea intens─â sim┼úit─â mai ales pe parcursul nop┼úii ┼či diminea┼úa nu este singurul simptom. I se asociaz─â rigiditatea ├«n zona inferioar─â a spatelui.

Pietre la rinichi

Dau dureri de spate ┼či calculii renali, cum mai sunt numite pietrele care se formeaz─â la rinichi. Acestea sunt depuneri de calciu, minerale ┼či s─âruri care ├«ngreuneaz─â eliminarea urinei. ┼×i ├«n aceast─â situa┼úie durerea devine mai mare noaptea sau diminea┼úa devreme din cauz─â cantit─â┼úii mari de urin─â care se acumuleaz─â ├«n timpul odihnei nocturne.

Cite┼čte ┼či: Leacuri pentru durerile articulare

Endometrioz─â

O afec┼úiune de care sunt suspectate femeile care au dureri de spate nocturne este endometrioza. Ce se ├«nt├ómpl─â de fapt? ┼óesutul care protejeaz─â uterul (endometru) ┼či care ├«l c─âptu┼če┼čte se dezvolt─â ├«n afara lui, dincolo de marginile acestuia. ├Än mod normal, endometrul este eliminat pe durata menstrua┼úiei, dar la cele care sufer─â de endometrioz─â ┼úesutul r─âm├óne ├«n zona ovarelor, a trompei uterine d├ónd dureri pe tot parcursul menstrua┼úiei. Boala favorizeaz─â infertilitatea ┼či se manifets─â prin dureri abdominale ┼či de spate care cresc ├«n intensitate noaptea.

Posibile tumori

La 90% dintre persoanele diagnosticate cu o afec┼úiune foarte grav─â, tumoare spinal─â, durerea se num─âr─â printre simptome. De obicei, nu cedeaz─â ├«n urma unui tratament medicamentos, se accentueaz─â noaptea, la a┼čezarea la orizontal─â ┼či dup─â exerci┼úii fizice. Durerea este ├«nso┼úit─â de sl─âbire brusc─â ┼či de oboseal─â.