Ce afecţiuni poate indica durerea de spate

1 2 jpg jpeg

Spondilită anchilozantă

Este un tip de artrită care afectează coloana vertebrală şi articulaţiile. Se manifestă prin apariţia unei inflamaţii între vertebre sau la articulaţiile dintre pelvis şi coloana vertebrală. Durerea intensă simţită mai ales pe parcursul nopţii şi dimineaţa nu este singurul simptom. I se asociază rigiditatea în zona inferioară a spatelui.

Pietre la rinichi

Dau dureri de spate şi calculii renali, cum mai sunt numite pietrele care se formează la rinichi. Acestea sunt depuneri de calciu, minerale şi săruri care îngreunează eliminarea urinei. Şi în această situaţie durerea devine mai mare noaptea sau dimineaţa devreme din cauză cantităţii mari de urină care se acumulează în timpul odihnei nocturne.

Citeşte şi: Leacuri pentru durerile articulare

Endometrioză

O afecţiune de care sunt suspectate femeile care au dureri de spate nocturne este endometrioza. Ce se întâmplă de fapt? Ţesutul care protejează uterul (endometru) şi care îl căptuşeşte se dezvoltă în afara lui, dincolo de marginile acestuia. În mod normal, endometrul este eliminat pe durata menstruaţiei, dar la cele care suferă de endometrioză ţesutul rămâne în zona ovarelor, a trompei uterine dând dureri pe tot parcursul menstruaţiei. Boala favorizează infertilitatea şi se manifetsă prin dureri abdominale şi de spate care cresc în intensitate noaptea.

Posibile tumori

La 90% dintre persoanele diagnosticate cu o afecţiune foarte gravă, tumoare spinală, durerea se numără printre simptome. De obicei, nu cedează în urma unui tratament medicamentos, se accentuează noaptea, la aşezarea la orizontală şi după exerciţii fizice. Durerea este însoţită de slăbire bruscă şi de oboseală.