Cauze nebănuite ale durerilor de cap

2 2 jpg jpeg

Amâni trezirea

Mai rămâi puţin în pat după ce sună ceasul? Acest obicei îţi poate da dureri de cap, mai ales dacă prelungeşti somnul de noapte cu 1-2 ore, la finalul săptămânii sau după o perioadă obositoare, cu multe nopţi nedormite. Schimbarea bruscă perturbă ritmul circadian şi, la nivelul creierului, unele substanţe îşi dereglează nivelele, ceea ce duce la apariţia durerilor.

O ceaşcă de cafea

Printre alimentele care dau dureri de cap se numără şi cafeaua, chiar dacă nu este băută în cantitate mare. La fel ca răcoritoarele şi băuturile energizante, cafeaua împiedică asimilarea calciului, iar lipsa acestui mineral este semnalată prin dureri mai mult sau mai puţin intense la nivelul capului. Scăderea sau eliminarea cafeinei te poate ajuta să scapi de neplăceri.

Faci sport intens sau fără încălzire

Când intenţionezi să slăbeşti mai mult, rişti să faci exerciţii fizice mai intense decât în mod obişnuit. Suprasolicitarea, alături de lipsa unei etape de încălzire te aduce în situaţia de a avea dureri de cap. Deshidratarea, de care poţi suferi când faci sport fără să bei mai multă apă ca de obicei, este o altă cauză a durerilor. În schimb, dacă această neplăcere apare în zilele în care nu faci sport, mişcarea de intensitate moderată o poate alunga.

Extrapont

Pentru ca durerile de cap să fie mai apăsătoare, evită să bei vin roşu! Conţine o substanţă numită tiramină care sporeşte intensitatea durerilor.