Cât de importantă este grupa sangvină?

2 jpg jpeg

Fiecare om este diferit şi special în felul său, la fel şi grupa sangvină. Cunoaşterea acesteia joacă un rol extrem de important mai ales dacă ai probleme digestive sau vrei să scapi de un surplus de kilograme.

De ceva timp, diverşi specialişti în nutriţie au lansat informaţia conform căreia, grupa sangvină are o importanţă deosebită în menţinerea sănătăţii tale. Conform acestora, deţinătorii grupei 1 cunoscută şi sub denumirea de donator universal au nevoie să consume cât mai multe proteine, în special peşte.

A două grupă, A, este total opusul primei, aceştia având recomandarea de a evita consumul excesiv de carne, în timp ce grupa 3, B, are indicaţia de a evita carnea de pui în favoarea cărnii de vită.

Şi nu în ultimul rând, a patra grupă, AB, are liber la fructe de mare din plin şi orice fel de carne slabă.

Influenţa asupra sănătăţii

Adevărul este că dieta sau stilul de viaţă îl poţi schimba în permaneţă însă grupa sangvină este pentru toată viaţa.

Motiv pentru care trebuie să acorzi o atenţie sporită stilului tău de viaţă, deoarece anumite persoane pot fi predispuse la anumite afecţiuni.

Din păcate pentru cei cu grupa sangvină A, se pare că cel mai nociv factor este stresul care poate produce anumite dereglări hormonale în organism, în timp ce problemele de memorie îi vizează pe deţinătorii grupei sangvine AB. Şi asta datorită proteinei de coagulare, cunoscută sub denumirea de factor coagulant VII, responsabil cu calitatea circulaţiei sangvine mai ales la nivel cerebral.

Persoanele cu grupa de sânge B, conform studiului efectuat sunt mult mai predispuse la bacterii deoarece au mult mai multe tulpini decât celelalte grupe sangvine.

Află de ce este bine să donezi sânge AICI

Cum influenţează sarcina?

2 jpg jpeg

Grupa sangvină a părinţilor joacă un rol important pe parcursul sarcinii, mai ales că femeile cu grupa sangvină AB produc mai puţin hormoni de stiulare a foliculilor, în felul acesta fiind posibilă mult mai uşor concepţia.

De o altă importanţă deosebită este şi valoarea Rh-ului. Imediat cum v-aţi hotărât să concepeţi un copil, primul pas este efectuarea unor analize de sânge care să conţină printre altele şi valoarea Rh-ului care poate fi pozitiv sau negativ.

Este important ca la ambii părinţi să se regăsească aceiaşi valoare pentru Rh.

Valoarea antigenului

Antigenul din sânge este prezent şi în restul organismului, în special se regăseşte în tractul digestiv, de la gură până la colon.

Cunoscând aceste valori, te vei putea bucura mult mai bine şi mult de o stare de sănătate bună şi de asemenea este un plus în cazul în care vrei să doezi sânge pentru a salva viaţa cuiva sau chiar tu vei fi pus în situaţia de a avea nevoie de o transfuzie.

Nu uita că indiferent de grupa sangvină este necesar să ai o dietă echilibrată, să faci sport în mod constant şi să te odihneşti suficient.