Care sunt semnele care arat─â c─â ai colesterolul m─ârit

1 2 jpg jpeg

Printre principalele func┼úii ale colesterolului se num─âr─â formarea acizilor biliari, care sunt responsabili pentru digestia gr─âsimilor. ├Än plus, colesterolul are leg─âtur─â cu formarea hormonilor sexuali ┼či tiroidieni determina┼úi.

Totu┼či, de┼či colesterolul este necesar pentru buna func┼úionare a mai multor organe, el se poate transforma ├«ntr-un du┼čman pentru s─ân─âtate atunci c├ónd nu este ┼úinut sub control.

Marea problem─â este c─â multe persoane nu sunt con┼čtiente c─â au un nivel ridicat de colesterol, deoarece este greu de detectat din cauza lipsei de simptome. ├Än consecin┼ú─â, pot ap─ârea probleme serioase la nivelul ficatului ┼či sistemului cardiovascular.

De exemplu, exist─â un risc crescut de a dezvolta ateroscleroz─â, o boal─â care implic─â acumularea de colesterol ┼či alte lipide ├«n exces pe pere┼úii arteriali, provoc├ónd astfel probleme ├«n circula┼úia fluxului de s├ónge c─âtre inim─â.

Simptomele unui nivel crescut de colesterol

Până în prezent, nu a fost identificat un simptom evident care să ajute la identificarea unui nivel ridicat de colesterol, ci doar prin intermediul analizelor de sânge.

Însă, experţii în sănătate au alcătuit o listă cu simptomele recurente legate de această afecţiune. Iată care sunt acestea!

- O anumit─â senza┼úie de greutate ┼či dureri ├«n zona pelvian─â ┼či a vezicii urinare; - Gur─â uscat─â ├«nso┼úit─â de halitoz─â (respira┼úia ur├ót mirositoare); - Senza┼úie de greutate resim┼úit─â la nivelul stomacului ┼či dificultatea de a digera, mai ales dup─â consumul de alimente bogate ├«n gr─âsimi; - Indigestie ┼či gaze stomacale dup─â mese; - St─âri de somnolen┼ú─â dup─â mese; - Intoleran┼úe alimentare; - Urticarie sau m├ónc─ârimi ale pielii; - Dureri de cap sau migrene; - Pierderea echilibrului sau grea┼ú─â; - Amor┼úeal─â resim┼úit─â ├«n extremit─â┼úile corpului; - Vedere ├«nce┼úo┼čat─â; - Stare de agita┼úie resim┼úit─â ├«n urma activit─â┼úilor fizice sau a eforturilor.

De men┼úionat faptul c─â simptomele enumerate mai sus pot fi confundate cu u┼čurin┼ú─â cu alte boli comune ┼či pot disp─ârea spontan.

Vestea bun─â este c─â aceast─â boal─â poate fi evitat─â sau detectat─â prin examinarea regulat─â a s├óngelui ┼či adoptarea unui stil de via┼ú─â s─ân─âtos ┼či a unei alimenta┼úii echilibrate.