Care este poziţia corectă pe scaun la birou

1 2 jpg jpeg

Iată ce trebuie să ai în vedere ca să ieşi din această situaţie sau, dacă nu te numeri printre ghinionişti, cum să nu ajungi aici.

Nu este chiar atât de greu de păstrat poziţia corectă pe scaun la birou

În primul rând, pentru a avea o poziţie corectă pe scaun la birou, trebuie ca atunci când stai jos, să cauţi să te corectezi şi să-ţi îndrepţi mereu spatele. La început vei mai uita, dar dacă vei face des acest lucru, va intra în obiceiurile tale să-ţi îndrepţi spatele din când în când. După ce ai făcut acest lucru, trebuie să îţi sprijini coatele pe mânerele scaunului, iar palmele pe birou.

Mai trebuie să ai grijă de un aspect. Este cotul îndoit la 90°? Dacă constaţi că nu este aşa, e clar că trebuie să modifici şi înălţimea scaunului (dacă nu ai unul cu această funcţie va trebuie să-l înlocuieşti, calitatea acestuia contează foarte mult pentru a putea avea o poziţie corectă pe scaun la birou).

În plus, este esenţial ca antebraţele să stea comode şi drepte atunci când tastezi, şi să nu fie ridicate. Hai că nu este atât de greu. Când îţi vor intra în reflex toate aceste aspecte îţi vei da seama cât este de uşor să ai o poziţie corectă pe scaun la birou.

Poziţia corectă pe scaun la birou trebuie păstrată tot timpul pentru a evita probleme grave la coloană

Poziţia corectă pe scaun la birou o vei avea doar atunci când vei ţine fundul lipit de spătar, iar partea inferioară a spatelui va fi puţin arcuită. Vei reuşi acest lucru dacă la spate îţi vei pune o pernuţă sau un suport special pe care-l găseşti în magazinele de specialitate.

De asemenea, trebuie să ai grijă ca genunchii să fie şi ei îndoiţi la 90°, iar tălpile trebuie ţinute în întregime pe podea. Dacă nu se întâmplă acest lucru, înseamnă că înălţimea la care este fixat scaunul este incorectă şi până nu vei remedia acest aspect nu vom putea spune că ai o poziţie corectă pe scaun la birou.

Pe de altă parte, trebuie să ai în vedere ca atunci când vei avea braţele pe mânerele scaunului, umerii să nu fie încordaţi sau ridicaţi. Ei au nevoie să fie relaxaţi, coborâţi, pentru a nu presa coloana sau gâtul, pentru a ţine spatele drept, dar şi pentru a avea o poziţie corectă pe scaun la birou.

Este recomandat să te ridici de la birou puţin timp (şi doar un minut) la fiecare 30 de minute şi fă câteva mişcări.

Studiile au demonstrat că statul pe scaun ne scurtează viaţa, însă aceste câteva mici schimbări ale poziţiei pe scaun la birou ne poate îmbunătăţi starea de sănătate.