Cafeaua este contraindicată când ai aceste afecţiuni

1 2 jpg jpeg

O cea┼čc─â de cafea diminea┼úa poate fi un adev─ârat tratament, ├«ns─â dac─â obi┼čnuie┼čti s─â consumi o cantitate mai mare de cafea ar trebui s─â ┼úii cont de repercursiunile ac┼úiunii tale. ┼×i anume, cafeaua este responsabil─â cu cre┼čterea tensiunii arteriale.

Dac─â te confrun┼úi cu problema hipertensiunii, cercet─âtorii de la Mayo Clinic au f─âcut un studiu pe acest─â tem─â ┼či au ajuns la concluzia c─â maxim dou─â cafele pe zi ar trebui s─â fie mai mult dec├ót suficient iar ├«n cazul persoanelor care de obicei nu consum─â cafea, la 2-3 ore dup─â servirea ei tensiunea arterial─â este mult mai mare dec├ót limita normal─â.

Tinerii prezint─â risc de atac de cord

├Än cazul ├«n care ai fost diagnosticat de cur├ónd chiar ┼či cu o form─â u┼čoar─â de hipertensiune, consumul de cafea se pare a fi de 4 ori mai periculos ┼či te expune riscului de a suferi un atac de cord, ┼či asta ├«n urma unui studiu realizat de Dr Lucio Mos.

În plus, ţine cont de faptul că în cazul bărbaţilor consumatori de cafea există un risc crescut de a dezvolta gută.

Cafeaua ┼či chisturile mamare

Site-ul caffeineinformer.com a publicat un studiu ce sus┼úine faptul c─â femeile ce au consumat p├ón─â la 250 mg de cafein─â zilnic prezint─â un risc crescut de a dezvolta chisturi mamare, iar ├«n cazul ├«n care au dep─â┼čit aceast─â doz─â ajung├ónd p├ón─â la un consum de peste 500mg zilnic, riscul de dezvoltare a chisturilor la s├ón ajunge p├ón─â la 2,3 ori mai mare, fa┼ú─â de 1,5 ├«n primul caz.

Celebra durere de cap ┼či infertilitatea

Sigur ai auzit m─âcar o persoan─â ├«n jurul t─âu care se pl├ónge de faptul c─â dac─â nu bea o gur─â de cafea se confrunt─â cu dureri crunte de cap. Supradozajul de cafein─â este responsabil─â de aceast─â problem─â. Sc─âderea por┼úiei poate duce la dureri de cap chiar ┼či migrene. Mai mult de at├ót, Universitatea Nevada afirm─â faptul c─â un consum ridicat de cafein─â cre┼čc ┼čansele de infertilitate cu p├ón─â la 27%.

Afec┼úiunile sistemului muscular ┼či osos

├Än cazul persoanele ce se confrunt─â cu diabetul zahart de tip 2, consumul de cafea poate sl─âbi func┼úia metabolic─â a glucozei, iar persoanele aflate la menopauz─â se confrunt─â cu un risc crescut de valuri de c─âldur─â, transpira┼úii nocturne sau probleme ale nivelului de calciu ├«n organism. ┼×i asta datorit─â faptului c─â un consum m─ârit de cafein─â poate ├«mpiedica buna absorb┼úie a calciului ├«n organism, aspect ce poate duce la apari┼úia contrac┼úiilor involuntare sau poate contribui la dezvoltarea osteoporozei.

Vizite dese la baie

Să nu te surprindă faptul că mergi din ce în ce mai des la baie atunci când cafeaua este parte din rutina ta zilnică. Universitatea din Alabama a studiat acest fenomen, iar rezultatul lor a fost acela că femeile consumatoare de cafea sunt cu 70% mai predispuse la a dezvolta incontenenţă urinară faţă de persoanele care nu consumă de fel cafea.

În plus, băută la ore târzii sau în cantităţi mari, cofeina din cafea poate fi responsabilă cu apariţia insomniei sau a dificultăţii de a te bucura de un somn bun.

Nici digestia nu este trecută cu vederea, deoarece băuturile cofeinizate pot fi responsabile în cele mai multe cazuri de tulburări la nivelul aparatului digestiv, în special dacă o consumi pe stomacul gol.