Bolnavii de ulcer, interzis la cafea

1 2 jpg jpeg

Câtă cafea trebuie să bem pe zi?

Este indicat să fim moderaţi şi să ne încadrăm între 3 – 4 căni de cafea pe zi. Important este ca dozarea cafelei să fie cea corectă. Deci, cafeaua solubilă consumată în cantităţi moderate, este benefică pentru sănătate.

Care sunt efectele benefice ale cafelei solubile?

Datorită conţinutului de antioxidanţi, cafeaua determină reducerea radicalilor liberi din organism şi limitează distrugerea de celule care contribuie la evoluţia bolilor. Determină combaterea oboselii, ne revigorează şi ne oferă energia necesară pentru activităţile mentale solicitante şi, în acelaşi timp, pentru exerciţiile fizice.

Are şi efecte nocive?

Cafeaua solubilă nu are efecte negative asupra organismului dacă se respectă două condiţii esenţiale. Prima condiţie se referă la respectarea metodei de prepare (spre deosebire de cafeaua măcinată care se prepară cu 8g, cafeaua solubilă se prepară cu doar 2g), iar cea de-a doua la un consum moderat de aproximativ 3 căni pe zi.

Contraindicaţii

Contraindicaţiile sunt general valabile atât pentru cafeaua măcinată, cât şi pentru cea solubilă. “Nu trebuie să consume cafea solubilă persoanele care suferă de hepatită cronică, ulcer gastric, duodenal, persoanele cu enterocolită cronică, cu gută sau cei care suferă de nevroză. De asemenea, este contraindicat consumul de cafea de către copii”, spune nutriţionistul Elena Dobrescu.