Bolile începutului de toamnă

1 2 jpg jpeg

Iat─â, a┼čadar, care sunt bolile specifice ├«nceputului de toamn─â!

Bolile ├«nceputului de toamn─â - alergii ┼či astm

Trecerea brusc─â de la temperaturi ridicate la temperaturi mai sc─âzute de toamn─â afecteaz─â organismul uman, cu prec─âdere copiii ┼či adul┼úii cu un sistem imunitar sl─âbit.

De obicei, persoanele alergice se confrunt─â cu tuse, l─âcrimarea ochilor, prurit, str─ânut sau erup┼úii cutanate. Astfel de alergii sunt provocate de sporii de mucegai transporta┼úi de curen┼úii de v├ónt, dar ┼či de polenul florilor de toamn─â.

De asemenea, aproape orice astmatic (alergic sau non-alergic) simte o înrăutăţire a stării de sănătate după depunerea de efort în aer rece sau după inhalarea de fum, praf sau mirosuri puternice.

Bolile începutului de toamnă - răceli

Cunoscute ┼či sub denumirea de infec┼úii virale ale tractului respirator superior, r─âcelile pot fi cauzate de peste 200 de tipuri de virusuri ┼či, de regul─â, nu au acela┼či grad de severitate comparativ cu r─âcelile specifice sezonului de iarn─â. Din cauza num─ârului foarte mare ┼či ├«n permanent─â dezvoltare de virusuri care pot cauza r─âceal─â, organismul uman nu reu┼če┼čte s─â determine rezisten┼ú─â pentru toate aceste virusuri.

Bolile începutului de toamnă - sinuzita

├Än condi┼úiile ├«n care afec┼úiunile u┼čoare ap─ârute toamna nu sunt tratate ┼či sunt l─âsate s─â treac─â de la sine, atunci pot ap─ârea complica┼úii.

Printre acestea se num─âr─â sinuzita, o afec┼úiune ce se caracterizeaz─â prin scurgeri ┼či congestii nazale, dar ┼či prin dureri de cap. De asemenea, sinuzita presupune infec┼úia mucoasei nazale ┼či sinuzale, dar ┼či imposibilitatea de comunicare a sinusurilor cu cavitatea nazal─â.

Bolile începutului de toamnă - ulcerul

Fiind o afec┼úiune sezonier─â, ulcerul se reactiveaz─â ├«n special prim─âvara ┼či toamna. Pacien┼úilor li se recomand─â pruden┼ú─â ├«n privin┼úa alimentelor consumate, renun┼úarea la fumat ┼či alcool, precum ┼či respectarea tratamentului prescris de medicul curant.

Bolile începutului de toamnă - afecţiuni reumatice

Afec┼úiunile reumatice, cum ar fi artrit─â, sunt foarte comune ├«n sezonul de toamna, cauz├ónd cre┼čterea sensibilit─â┼úii ┼či dureri articulare ├«n urm─â expunerii la temperaturi mai sc─âzute.