Bolile începutului de toamnă

Iată, aşadar, care sunt bolile specifice începutului de toamnă!
Bolile începutului de toamnă - alergii şi astm
Trecerea bruscă de la temperaturi ridicate la temperaturi mai scăzute de toamnă afectează organismul uman, cu precădere copiii şi adulţii cu un sistem imunitar slăbit.
De obicei, persoanele alergice se confruntă cu tuse, lăcrimarea ochilor, prurit, strănut sau erupţii cutanate. Astfel de alergii sunt provocate de sporii de mucegai transportaţi de curenţii de vânt, dar şi de polenul florilor de toamnă.
De asemenea, aproape orice astmatic (alergic sau non-alergic) simte o înrăutăţire a stării de sănătate după depunerea de efort în aer rece sau după inhalarea de fum, praf sau mirosuri puternice.
Bolile începutului de toamnă - răceli
Cunoscute şi sub denumirea de infecţii virale ale tractului respirator superior, răcelile pot fi cauzate de peste 200 de tipuri de virusuri şi, de regulă, nu au acelaşi grad de severitate comparativ cu răcelile specifice sezonului de iarnă. Din cauza numărului foarte mare şi în permanentă dezvoltare de virusuri care pot cauza răceală, organismul uman nu reuşeşte să determine rezistenţă pentru toate aceste virusuri.
Bolile începutului de toamnă - sinuzita
În condiţiile în care afecţiunile uşoare apărute toamna nu sunt tratate şi sunt lăsate să treacă de la sine, atunci pot apărea complicaţii.
Printre acestea se numără sinuzita, o afecţiune ce se caracterizează prin scurgeri şi congestii nazale, dar şi prin dureri de cap. De asemenea, sinuzita presupune infecţia mucoasei nazale şi sinuzale, dar şi imposibilitatea de comunicare a sinusurilor cu cavitatea nazală.
Bolile începutului de toamnă - ulcerul
Fiind o afecţiune sezonieră, ulcerul se reactivează în special primăvara şi toamna. Pacienţilor li se recomandă prudenţă în privinţa alimentelor consumate, renunţarea la fumat şi alcool, precum şi respectarea tratamentului prescris de medicul curant.
Bolile începutului de toamnă - afecţiuni reumatice
Afecţiunile reumatice, cum ar fi artrită, sunt foarte comune în sezonul de toamna, cauzând creşterea sensibilităţii şi dureri articulare în urmă expunerii la temperaturi mai scăzute.