Bolile care îţi influenţează greutatea

1 2 jpg jpeg

Bolile autoimune apar în momentul în care corpul depune eforturi mari pentru a se proteja contra unor elemente periculoase cum ar fi alergeni, toxine, o infecţie sau chiar un aliment si nu mai face diferenţa între acest intrus şi părţile corpului.

Organismul întoarce anticorpii împotriva sa, cauzând un întreg haos la nivelul organelor.

Astfel de boli aparent sunt fără simptome evidente, precum oboseală, durerile de stomac şi de articulaţii, simptome pe care de obicei le ignori şi ajungi să întârzii vizita la medic.

Bolile autoimune au un singur punct comun şi anume greutatea fluctuantă. Orice kilogram în plus sau în minus fără ca tu să fi contribuit la formarea lui trebuie investigat clinic.

Citeşte şi: De ce sunt predispuse femeile la boli autoimune

Iată care sunt bolile autoimune care influenţează greutatea:

Diabetul de tip 1

În acest caz sistemul imunitar atacă celulele care produc insulină. Insulina este un factor important în procesul de stocare a energiei în ţesuturi. În momentul în care apare o scădere nejustificată în scădere, care este însoţită de sete excesivă, urinare frecventă, oboseală care se prelungeşte şi vederea din ce în ce mai înceţoşată atunci este clar că în oganism s-a produs un dezechilibru.

Artrita reumatoidă

Această boală nu se caracterizează prin acumularae cu uşurinţă a kilogramelor în plus, însă medicamentele utilizate pentru tratarea acestei afecţiuni favorizează retenţia de apă în organism, dureri musculare şi umflarea membrelor inferioare. Datorită artritei bolnavii nu pot face mult efort fizic iar sedimentarismul favorizează surplusul kilogramelor.

Tiroida

Această glandă endocrină îţi poate da greutatea peste cap. În cazul în care activitatea tiroidei este prea leneşă aveam de a face cu -hipotiroidism- perioadă în care organismul este lent, aderile sunt lente şi facilitază acumularea de surplus. Apare constipaţia, oboseala cronică, căderea părului inclusiv există posibilitatea de apariţie a mătreţii.

La polul opus, când tiroida este extrem de activă - hipertiroidism- ajută arderile să fie extrem de rapide, favorizând astfel scăderea în greutate, dar şi flatulenţă, bătăi mai rapide ale inimii.

Citeşte şi : Semne care anunţă că ai probleme cu tiroida

Boala celiacă

Sau altfel spus sensibilitatea la gluten, unde sistemul imunitar atacă celulele de la nivelul intestinului favorizând apariţia balonării, crampelor abdominale, durerilor de cap, anemiei dar şi diareei.

Boala celiacă favorizează pierderea în greutate deoarece oganismul nu reuşeşte să absoarbă suficient substanţele nutritive.