Boli semnalate de durerile de sâni

1 2 jpg jpeg

Calculi biliari

Dac─â ai dureri ├«n zona s├ónilor care dureaz─â c├óteva ore ├«n ┼čir, dup─â ce ai m├óncat noaptea sau ai avut o m├óncare mai grea la cin─â, e posibil s─â te confrun┼úi de fapt cu pietre la vezica biliar─â.

De vin─â este colesterolul m─ârit care poate duce la formarea unor forma┼úiuni mici ├«n vezica biliar─â. C├ónd pietrele se mi┼čc─â, apar ┼či durerile ├«n partea de sus a abdomenului ┼či se extind ├«n zona s├ónilor.

Mastit─â

C├ónd unul dintre s├óni se umfl─â, are o por┼úiune ro┼čie ┼či devine dureros, este posibil s─â ai o infec┼úie, o inflamare a ┼úesutului mamar numit─â mastit─â. Se ├«nt├ómpl─â destul de frecvent proaspetelor mame care al─âpteaz─â.

Afecţiunea este cauzată de iritarea mamelonului, urmată de pătrunderea în piele a bacteriilor prin fisurile create în zonă. La primele simptome, este nevoie de un consult medical de specialitate.

Dacă eviţi să mergi la medic pentru tratarea unei mastite, există riscul de a se ajunge la o complicaţie, o afecţiune numită abces mamar. Este o inflamaţie a sânului care se manifestă prin pungi umplute cu puroi în interiorul sânului afectat.

Chist mamar

├Än cazul ├«n care durerilor li se al─âtur─â umflarea, sensibilitatea ┼či ├«ngreunarea s├ónilor, cauza poate fi un chist mamar. Acesta este un tip de nodul necanceros, plin cu lichid, mobil.

Este indicat s─â faci o ecografie mamar─â, pentru ca medicul t─âu s─â poat─â afla dac─â este ├«ntr-adev─âr un chist, dar ┼či care este m─ârimea lui exact─â.

Dac─â este prea mare ┼či foarte dureros, este nevoie s─â fie drenat lichidul pe care-l con┼úine.

Fibroadenom mamar

Durerile s├ónilor pot fi ┼či semnul prezen┼úei unui nodul. Acesta este o cre┼čtere necanceroas─â, dar anormal─â, a ┼úesutului mamar ca urmare a dezechilibrului hormonal. Spre deosebire de chist, un nodul este imobil, dur, rotund. La o simpl─â palpare se poate depista existen┼úa lor. Dac─â este foarte mare ca dimensiune, este necesar─â ├«ndep─ârtarea lui printr-o opera┼úie. Altfel, poate fi doar monitorizat ├«n mod regulat, pentru a putea fi tratat dac─â se transform─â ├«ntr-un nodul canceros.