Boli despre care nu ştiai că pot fi contagioase

1 2 jpg jpeg

Însă, există anumite afecţiuni de care săpunul sau şerveţelele antibacteriene nu te pot proteja. Iată, aşadar, care sunt bolile despre care nu ştiai că pot fi contagioase!

Cariile dentare

Cariile sunt cauzate de bacterii, iar unele persoane au un procent mai mare de bacterii decât altele. Acest lucru apare din cauza transferului de bacterie dintr-o gură în alta, răspândind astfel cariile. De asemenea, ele pot fi transmise de la mamă la copil, din cauza contactului foarte apropiat (de exemplu: când mama gustă mâncarea pentru a se asigura că nu este prea fierbinte).

De asemenea, cercetătorii de Universitatea din Helsinki au descoperit că bacteriile orale care provoacă paradontoza, gingivita şi cariile dentare pot fi transmise între adulţii care au contacte apropiate (cupluri, în general).

Virusul Papiloma Uman (HPV)

Infecţia cu HPV creşte în mod dramatic riscul unui diagnostic cu cancer cervical, cancer genital, oral sau cancer la gât.

Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Duke, peste 6 milioane de americani contactează anual Virusul Papiloma Uman (boala se răspândeşte prin contact sexual cu o persoană deja infectată).

Deşi incidenţa afecţiunii este ridicată, majoritatea infecţiilor dispar spontan, fără ca eşe să manifeste simptome. O mică parte din persoanele infectate dezvoltă o infecţie persistentă, astfel că infecţia persistentă este cel mai important factor de risc pentru dezvoltarea leziunilor precursoare cancerului de col uterin.

Obezitatea

Cercetătorii turci au descoperit recent un virus prezent în ţesutul adipos la adulţii obezi pe care l-au numit Ad-36. Astfel, persoanele expuse la acest virus ar fi de 300 de ori mai predispuse să devină obeze decât indivizii care nu au fost expuşi.

La nivel mondial, peste 15.000 de persoane din nouă ţări diferite au fost testate până acum în vederea obţinerii unui antivirus (în mod normal, organismul luptă împotriva acestui virus, dar prejudiciul este deja făcut), în timp ce la indivizii obezi este mult mai probabil să apară semnele infecţiei.