Boli care pot cauza impotenţa

1 2 jpg jpeg

Pentru tratarea disfuncţiei, este nevoie de un consult medical amănunţit. Un rol important îl are partenera de cuplu, care trebuie să îi ofere tot sprijinul parenerului.

Diabetul zaharat

Aproape jumătate dintre bărbaţii diagnosticaţi cu diabet pot trece prin episoade de impotenţă, din cauză că boala afectează nervii care răspund de reflexul erectil. Aceşti pacienţi se pot confrunta cu scăderea fluxului sangvin la nivelul penisului, ceea ce poate duce la impotenţă. Şi nivelul scăzut de testosteron şi insuficienţa renală pot afecta capacitatea unui bărbat de menţine un act sexual.

Maladia Alzheimer

Mai multe boli neurologice, precum maladia Alzheimer, unele tumori ale creierului, cât şi scleroza multiplă se numără printre cauzele impotenţei.

Bărbaţii care au suferit un accident vascular cerebral sunt, de asemenea, predispuşi la disfuncţii erectile. Şi cei care au suferit o intervenţie chirurgicală la nivelul prostatei şi al vezicii urinare pot experimenta astfel de probleme.

Ateroscleroza

Mulţi dintre bărbaţii care suferă de ateroscleroză, boală care se manifestă prin îngroşarea vaselor de sânge, au disfuncţii erectile. Astfel, presiunea sangvină de la nivelul penisului scade, deci bărbatul afectat nu mai poate menţine o erecţie completă.

Depresia

Înaintarea în vârstă este principala cauză a disfuncţiei erectile, dar mai există şi factori de natură emoţională. Grijile cotidiene din ce în ce mai apăsătoare, stresul şi stările depresive şi cele de anxietate pot duce la astfel de episoade neplăcute în dormitor.

Doliul sau unele probleme în relaţia de cuplu pot declanşa problemele erectile. Oboseala accentuată poate îngroşa rândurile bărbaţilor care se confruntă cu impotenţa. De vină pot fi şi unele afecţiuni.