Aten┼úie la INIM─é dac─â obose┼čti prea repede!

1 2 jpg jpeg

Bolile de INIM─é,semnalate prin oboseal─â

Dac─â obosi┼úi mult prea u┼čor ├«n urma unor activit─â┼úi pe care ├«nainte le efectua┼úi f─âr─â probleme, este timpul s─â v─â face┼úi un control la inim─â.

Exper┼úii sus┼úin c─â, dac─â oboseala intervine dup─â activit─â┼úile obi┼čnuite pe care le efectua┼úi zilnic (cur─â┼úenie ├«n cas─â, gr─âdin─ârit, serviciu), ├«nseamn─â c─â inima trimite semnale c─â ar avea nevoie de o ├«ngrijire medical─â.

ANEMIA sever─â produce sl─âbiciune

Femeile cu menstruaţie abundentă sau cele care au născut recent pot dezvolta anemie, care este una dintre principalele cauze ale stării de oboseală.

Chiar ┼či deficien┼úa de fier ┼či bolile de rinichi produc anemie. Aceasta se depisteaz─â printr-un test de s├ónge ┼či se trateaz─â cu suplimente de fier ┼či prin consumul alimentelor bogate ├«n fier (spanac, broccoli, carne ro┼čie).

Mai po┼úi citi ┼či:

- 5 teste bune pentru inim─â

Apneea în SOMN ne lasă fără vlagă

Este justificată oboseala, în cazul în care aţi petrecut câteva nopţi albe sau dacă nu aţi respectat orele de somn. Există însă situ

a┼úii ├«n care dormi┼úi bine ┼či totu┼či v─â trezi┼úi obosit. Explica┼úia: sindromul de apnee ├«n somn. Este o afec┼úiune a aparatului respirator caracterizat─â prin pauze respiratorii repetate, frecvente ├«n timpul somnului.

Astfel, starea de oboseal─â intervine, indiferent de c├óte ore ai dormi pe noapte. Medicul recomand─â schimbarea stilului de via┼ú─â, incluz├ónd ┼či necesitatea de a urma un regim de sl─âbire ┼či renun┼úarea la fumat.

TIROIDA lene┼č─â declan┼čeaz─â depresii

St─ârile de epuizare ┼či depresiile u┼čoare sunt semnele unei tiroide lene┼če. Hipotiroidismul apare ├«n momentul ├«n care glanda nu reu┼če┼čte s─â produc─â o cantitate suficient─â de hormoni tiroidieni. Metabolismul este lent, motiv pentru care func┼úiile organismului sunt ├«ncetinite.

ALERGIILE alimentare dau stări de somnolenţă

Alimentaţia echilibrată are menirea de a da energia necesară organismului pentru a funcţiona la capacitate maximă.

Unii medici consider─â c─â intoleran┼úa la alimente ┼či reac┼úiile alergice pot cauza efectul advers - de oboseal─â ┼či somnolen┼ú─â u┼čoar─â. Sfatul exper┼úilor este s─â renun┼úa┼úi la alimentele care v─â dau o stare de somnolen┼ú─â la un interval de 10-30 de minute de la consumarea lor.