Atenţie! Căscatul excesiv este un semnal de boală

1 2 jpg jpeg

┼×i tu te-ai confruntat de a lungul timpului cu fenomenul c─âscatului ┼či ai observat adesea c─â aceasta este un gest molipsitor. Ei bine, speciali┼čtii care au studiat fenomenul nu au putut stabili exact din ce motiv devine molipsitor ├«ns─â, de┼či se crede c─â apare ├«n starea de oboseal─â, potrivit publica┼úiei Huffington Post mai ales c├ónd creierul nostru nu este suficient de bine oxigenat.

De┼či multe persoane nu ┼čtiu c─â acest gest reflex al organismului ne poate transmite semnale despre apari┼úia anumitor afec┼úiuni ce netratate ├«n timp se pot agrava.

O consecinţă a deficitului de oxigen

L─âs├ónd la o parte perioada ├«n care nu reu┼če┼čti s─â te odihne┼čti corespunz─âtor, c─âscatul se poate datora unei oxigen─âri deficitare a s├óngelui, ┼či din p─âcate acest aspect se reg─âse┼čte ├«n afec┼úiuni precum insuficien┼ú─â cardiac─â, migrene, caren┼úe de magneziu sau fier ori epilepsie.

De asemenea dac─â e┼čti nevoit s─â stai o perioad─â ├«ndelungat─â ├«ntr-o ├«nc─âpere neaerisit─â corespunz─âtor sau foarte aglomerat─â, c─âscatul nu va ezita s─â apar─â.

Un deficit de vitamine

1 2 jpg jpeg

Diminuarea dozei de magneziu din organism sau chiar absen┼úa sa va declan┼ča starea de somnolen┼ú─â ce este ├«nso┼úit─â de prezen┼úa c─âscatului deoarece prin somn organismul reu┼če┼čte ├«n anumite situa┼úii s─â se refac─â.

├Äns─â pe l├óng─â acest deficit trebuie luat ├«n calcul ┼či existen┼úa unei anemii severe, atunci c├ónd nivelul hemoglobinei, care transport─â oxigenul ├«n s├ónge scade se va declan┼ča automat c─âscatul pentru a ajuta organismul s─â se reechilibreze.

Prin c─âscat musculatura reu┼če┼čte s─â se relaxeze, ┼či adesea cu c├ót e┼čti mai obosit cu at├ót mai mult vei c─âsca.

În cazul în care ai de a face cu o malformaţie congenitală la nivelul inimii sau boli ale sistemului nervos, căscatul va fi un fenomen cu care te vei confrunta chiar de mai multe ori pe zi.

Află cât de contagios poate fi căscatul AICI

Lipsa hidrat─ârii corespunz─âtoare

1 2 jpg jpeg

Atunci c├ónd creierul nu prime┼čte suficient oxigen, corpul reac┼úioneaz─â automat deoarece o slab─â oxigenare ar putea fi un simptom al sclerozei multiple, a unor tumori cerebrale sau a epilepsiei ori encefalitei.

La fel se ├«nt├ómpl─â ┼či atunci c├ónd nu bei suficient─â ap─â, organismul ├«┼úi transmite fel ┼či fel de semnale printre care pielea uscat─â, m├ónc─ârimi ale pielii, c─âscatul excesiv deoarece organismul se chinuie s─â men┼úin─â func┼úiile organelor chiar ┼či ├«n lipsa apei ┼či apeleaz─â la rezervele sale. Astfel, ├«n lipsa apei oboseala se va accentua.

├Än plus apa con┼úine oxigenul necesar pentru a evita apari┼úia blocajelor la nivelul vaselor sangvine ┼či la nivel cerebral.

Orice fel de lips ar avea organismul, dac─â nu se ac┼úioneaz─â la timp consecin┼úele pot fi majore, a┼ča c─â profit─â de tot ce ai ├«n jur, consum─â 2 litri de ap─â zilnic, alimenteaz─â-te corespunz─âtor, depune efort m─âcar 30 de minute pe zi ┼či astfel ├«┼úi vei consolida sistemul cardiac ┼či cel imunitar pentru a fi ferit de diverse afec┼úiuni.