Aşa verifici dacă ai o imunitate bună!

Dispozitive pentru controlul sănătăţii acasă jpeg

Te-ai îngrăşat în ultima vreme

Dacă ai luat în greutate în ultima vreme, acest fapt îţi poate afecta sănătatea inimii, buna funcţionare a creierului, dar şi a altor organe vitale. Persoanele care se îmbolnăvescmaides au în comun kilogramele acumulate în exces şi un index de masă corporală peste 40, ceea ce duce şi la apariţia dezechilibrului hormonal.

Ştiai că…

…îngraşarea favorizează inflamaţiile şi infecţiile cărora sistemul imunitar le face faţă cu greu?

Ai un apetit crescut pentru dulciuri

Obsevi că ţi-e poftă adesea să mănânci ceva dulce? E posibil să te îngraşi peste măsură şi să devii mai sensibil la îmbolnăviri.

Info

Pe o perioadă de 5-6 ore, 100 de grame de zahăr inhibă activitatea leucocitelor, globulele albe din sânge, oprindu-le să atace bacteriile patogene care pătrund în organism.

Te stresezi şi-ţi faci griji din orice

Stresul îţi slăbeşte imunitatea, mai ales dacă starea negativă se prelungeşte de-a lungul mai multor zile. De aceea ajungi să te îmbolnăveşti mai des când eşti tot timpul în alertă. De altfel, atunci când eşti stresat şi bolnav, simptomele se agraveze sau durează mai mult până te însănătoşeşti.

Citeşte şi: Cele mai bune remedii pentru imunitate

Bei puţină apă

Fii atent câtă apă bei pe zi! Medicii recomandă cât mai multe pahare cu apă pe zi şi ceaiuri, mai ales când eşti bolnav. Corpul are nevoie de lichide pentru a elimina toxinele. Poţi observa cu uşurinţă dacă ai nevoie de mai multă apă:

- pielea îţi e mai uscată,

- mergi mai rar la toaletă,

- eşti obosit, deşi dormi 7-8 ore pe noapte,

- urina este mai închisă la culoare, ,

- continuă să-ţi fie foame, chiar şi după masă.