A┼ča scapi rapid de sensibilitatea dentar─â!

1 2 jpg jpeg

Sensibilitaea dentar─â se poate trata ┼či astfel te vei putea bucura de o via┼ú─â normal─â ┼či lini┼čtit─â.

Una dintre problemele dentare tot mai frecvente, din cauza căreia poţi avea parte de un disconfort ce se poate manifesta printr-o prezenţă acută, scurtă de durere la contactul cu diferite substanţe sau temperaturi.

Cauza fiind de cele mai multe ori subţierea smalţului dentar sau pierderea acestuia, astfel încât dentina este expusă acţiunilor factorilor externi.

Nu amâna vizita la stomatolog

Pentru o dantură frumoasă, sănătoasă este necesar să mergi de 2 ori pe an la un consult stomatologic. În felul acesta vei trata din timp problemele apărute.

Un z├ómbet s─ân─âtos ├«ncepe de la obiceiurile tale zilnice ┼či se contureaz─â ├«n cabinetul stomatologic.

Ai grijă la pasta de dinţi

Dac─â ai dantura sensibil─â este indicat s─â folose┼čti una special creat─â pentru din┼úii sensibili. ┼×i asta deoarece anumite produse m─âresc sensibilitatea dentar─â, mai ales dac─â folose┼čti produse pentru albirea din┼úilor acas─â.

Iar pentru ca un produs bun s─â fie eficient trebuie s─â ├«i dai timp s─â ac┼úioneze. Deci nu te a┼čtepta la rezultate din prima.

Afl─â tot ce trebuie s─â ┼čtii despre bruxism AICI

Periaz─â corect dantura

Imediat dup─â fiecare mas─â este recomandat periajul din┼úilor. Ai grij─â s─â nu folose┼čti o periu┼ú─â foarte dur─â deoarece aceasta va contribui la tocirea smal┼úului dentar ┼či la apari┼úia sensibilit─â┼úii dentare chiar dac─â ├«nc─â nu te confrun┼úi cu aceast─â problem─â.

Po┼úi s─â folose┼čti at├ót a┼úa dentar─â c├ót ┼či apa de gur─â, ├«n felul acesta vei avea grij─â at├ót de igiena oral─â c├ót ┼či de respira┼úia ta.

Renunţă la băuturile acidulate

2 jpg jpeg

Pe l├óng─â faptul c─â au o cantitate mare de zaharuri deloc s─ân─âtoase pentru organismul t─âu, toate b─âuturile acidulate ac┼úioneaz├«─â ├«ntr-o manier─â distructiv─â asupra smal┼úului. Dac─â ne referim la vin ┼či la cafea, acestea contribuie mai ales la colorarea danturii, aspect deloc pl─âcut ulterior.

Consumă-le cu moderaţie dacă chiar nu le poţi elimina din viaţa ta, însă nu uita de periaj după consumarea lor

Bruxismul sau scr├ó┼čnitul din┼úilor

Una dintre afec┼úiunile cele mai periculoase pentru dantura ta este bruxismul. Aceasta presupune sc├ó┼čnirea din┼úilor mai ales ├«n somn, este o ac┼úiune involuntar─â care favorizeaz─â apari┼úia sensibilit─â┼úii dentare ┼či sub┼úerea smal┼úului dentar datorit─â ├«ncle┼čt─ârii danturii.

Pentru a rezolva această problemă trebuie să mergi la medicul stomatolog care îţi va face o gutieră pentru a trata această afecţiune.

Gutiera ├«┼úi va proteja dantura de uzura ┼či d etoate riscului ce le presupune aceast─â afec┼úiune.