Aşa agravezi durerile cronice!

1 2 jpg jpeg

Amâni controlul medical

Una din patru persoane suferă de dureri aşteaptă cel puţin o jumătate de an înainte de a merge la medic. Mulţi aşteptă un an sau mai mult, pentru că minimalizeză durerea sau cred că va trece de la sine. De asemenea, multe persoane preferă să ia medicamente contra durerii, fără să meargă la medic, ca să descopere cauza.

Este important să mergi la medic din timp! Studiile arată majoritatea leziunilor se vindecă în aproximativ o lună. Astfel, nu este deloc bine să amâni vizita la cabinetul medicului.

Eşti sceptic că tratamentele alternative ajută

Dacă nu poţi lua medicamente pentru durere, din cauza efectelor secundare, poţi lua în considerare tratamentele alternative. Studiile clinice arată că acupunctura, de exemplu, ameliorează durerea în cazul unor afecţiuni precum osteoartrita sau sciatica. Persoanele care suferă de artrită reumatoidă pot beneficia de efectele antiinflamatoare ale suplimentelor pe bază de acizi graşi Omega-3.

Aşadar, poţi lua în considerare medicina alternativă, de la yoga, până la practici de meditaţie şi remedii din plante.

Ignori simptomele adiacente durerii

Aproximativ 54% dintre persoanele cu dureri de spate cronice suferă de depresie, spun statisticile. Dar numai o treime din ei ia antidepresive, potrivit unui studiu recent.

Se presupune că emoţiile au o influenţă profundă asupra modului în care percepem durerea şi a gradului de afectare a calitatea vieţii“, spune Russell Portenoy, profesor de medicină la Albert Einstein College din New York, citat de prevention.com. Dacă te simţi fără speranţă, dormi mai mult sau mai puţin decât de obicei, ai câştigat ori ai pierdut în greutate rapid, ai putea să suferi de depresie. De aceea, este important să discuţi cu un medic.