Ai arsuri la stomac? T─ât─âneasa te poate ajuta?

1 2 jpg jpeg

O plant─â minune din care se face ┼či ast─âzi un leac antic bun at├ót intern, c├ót ┼či extern pentru foarte multe afec┼úiuni. O por┼úie de s─ân─âtate la ├«ndem├óna celor ce ┼čtiu s─â o recunoasc─â.

Cu gust amar fără miros. Conţine ulei volatil, mucilagii, alcaloizi, taninuri, substanţe minerale, acid litospermic (antigonadotrofic), zaharuri.

Se folose┼čte intern ca cicatrizant ┼či protector ├«n gastrit─â ┼či ulcer gastric, ca antitumoral ├«n cancer ┼či tumori benigne, antiinflamator ├«n bolile intestinului ┼či ├«n bolile de rinichi. Aplicat─â extern alin─â inflama┼úiile, gr─âbe┼čte vindecarea ┼či procesele de refacere dupa arsuri.

Stinge arsurile gastrice

În cazul unor afecţiuni, precum ulcerul, gastrita, sau dacă ai arsuri la stomac, este suficient să iei o jumătate de linguriţă de pulbere de tătăneasă de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Reduce aciditatea, protejează pereţii stomacului. Poţi să o combini după nevoie sau preferinţe cu încă o jumătate de linguriţă de pulbere dintr-o plantă aromatică precum:

- mu┼če┼úel (pentru persoanele iritabile),

- valerian─â sau sun─âtoare (pentru gastritele ┼či ulcerele care apar pe fond de anxietate),

- ment─â sau lavand─â (pentru persoanele colerice),

- busuioc (pentru caracterele anxios-depresive).

Cite┼čte ┼či: Remedii naturiste pentru gastrit─â

Util─â ┼či ├«n afec┼úiuni ale g├ótului sau pulmonare

O buc─â┼úic─â de r─âd─âcin─â se mestec─â ├«ncet, l─âs├ónd ca principiile active emoliente ┼či regenerative s─â fie extrase de saliv─â ┼či s─â ajung─â ├«n zona g├ótului. R─âd─âcina proasp─ât─â are un gust neutru, placut ┼či este deosebit de activ─â pe c├ónd r─âd─âcina uscat─â va fi m─âcinat─â ├«n prealabil

Aceast─â plant─â minunat─â stimuleaz─â eliminarea secre┼úiilor din bronhii ┼či pl─âm├óni, precum ┼či de a stimula refacerea tesuturilor afectate de infectie.

Alung─â diareea ┼či infec┼úiile intestinale

Înainte de fiecare masă cu aproximativ un sfert de oră se bea câte un pahar din extractul apos obţinut prin maceraţie plus decoct.

Are efect antiinflamator

Dac─â suferi de infec┼úii urinare, renale, pietre la rinichi ┼či la vezica urinar─â, t─ât─âneasa favorizeaz─â relaxarea ┼úesuturilor, diminu├ónd inflama┼úia ┼či oprind hemoragia. Pentru aceste afec┼úiuni se administreaz─â de obicei sub form─â de tinctur─â, ├«mpreun─â cu alte plante cum ar fi : ienup─âr (ca antiinfec┼úios), meri┼čor ┼či mesteacan (ca anti-litiazice).

Are proprietăţi antitumorale

Fibromul uterin, chisturile ovariene, polipii intestinali ┼či stomacali sunt c├óteva dintre afec┼úiunile ├«n care este de ajutor tinctura de t─ât─âneas─â. Po┼úi ├«ncerca o cur─â cu tinctur─â de t─ât─âneas─â, deoacere are efect antitumoral ┼či te ajut─â s─â evi┼úi efectele interven┼úiei chirurgicale. Procedeaz─â astfel:

- Pune 1-2 linguriţe de tinctură de tătăneasă în puţină apă, de 3 ori pe zi. Tratamentul se face până la completa vindecare. - Se bea extractul apos antitumoral, în trei reprize pe parcursul unei zile.

Completarea acestui tratament naturist este regimul alimentar, f─âr─â carne, consum├ónd ├«n mod special morcovi, ┼úelin─â ┼či p─âtrunjel. Exclus alcool! Tratamentul se mentine 40 de zile.

Cite┼čte ┼či: Topul leacurilor anticancer

Ţine cancerul la distanţă

Se ţin 3-7 cure a câte 40 de zile cu 10 zile pauză între ele cu extractul apos antitumoral. Se recomandă deasemenea alimentaţia crudivoră, postul negru.