Află cum te poate îmbolnăvi încălţămintea!

1 2 jpg jpeg

Balerinii provoacă bătături Balerinii se numără printre preferaţii femeilor pentru că sunt uşor de asortat şi se găsesc în nenumărate modele. Medicii spun însă că nu sunt atât de comozi pe cât par. Fiindcă nu au baretă, te fac să-ţi cam târăşti picioarele. În timp te poţi alege cu dureri de călcâie şi cu bătături, de aceea nu este bine să îi porţi în fiecare zi.

Platformele sunt purtate de foarte multe femei, pentru că par comode şi sănătoase pentru picior, însă realitatea este un pic altfel. Specialiştii afirmă că, purate în exces, acestea pot da dureri de spate şi de genunchil, cât şi probleme la nivelul şoldurilor şi articulaţiilor. Ca să fii ferită de astfel de probleme, este indicat să nu porţi două-trei zile la rând sandale de tip platformă.

Dacă porţi frecvent pantofi cu toc înalt, de 10-12 centimetri, află că nu este deloc benefic pentru sănătatea ta. Specialiştii spun că acestea pot provoaca dureri de spate, de genunchi şi de călcâie.

Mai mult, te poţi accidenta foarte uşor, din cauza mersului instabil. De accea, cel mai bine este să alegi încălţăminte cu tocuri între 3,5 şi 5 centimetri. Cât despre tocurile foarte înalte, este de preferat să le porţi doar la evenimente speciale.

Cu siguranţă ţi s-a întâmplat să-ţi cumperi o pereche de pantofi sau de cizme cu un număr mai mic, doar „ca să ai piciorul finuţ". Medicii spun că nu este deloc indicat, căci încălţămintea prea strâmtă provoacă bătături şi încleştarea degetelor.

Tot încălţămintea prea mică poate fi de vină şi pentru apariţia unghiilor încarnate şi chiar a unor răni la picior. De aceea, cumpără doar pantofi pe mărimea ta şi, dacă se poate, laţi la vârf. Ideal este, atunci când porţi încălţăminte închisă, să-ţi poţi mişca degetele în voie.