Afecţiuni care pot fi confundate cu depresia

1 2 jpg jpeg

Exper┼úii atrag aten┼úia c─â num─ârul persoanelor afectate de depresie este din ce ├«n ce mai mare. Cercet─âtorii au sublinit de altfel c─â o mare parte din cazurile de depresie sunt reprezentate de alte afec┼úiuni ce au fost diagnosticate ├«n mod eronat. Potrivit unui studiu publicat de expandedconsciousness.com, speciali┼čtii pun corect diagnosticul de depresia ├«n doar 47,3% din cazuri.

Bipolaritatea femeilor confundat─â adesea cu depresie

Aceast─â afec┼úiune cunoscut─â ┼či sub numele de psihoz─â maniaco-depresiv─â, este adesea confundat─â cu depresia. Chiar dac─â simptomele lor seam─ân─â foarte tare, persoanele care sufer─â de bipolaritate alterneaz─â episoadele depresive cu cele de exaltare. Astfel sunt momente ├«n care sunt pline de speran┼ú─â, de ├«ncredere ├«n ele ca mai apoi la pol opus starea lor s─â se transforme ├«n triste┼úea cov├ór┼čitoare, lipsit─â de orice chef de via┼ú─â ┼či chiar tendin┼úele sinuciga┼če care apar ├«n perioadele de depresie.

Conform rezultatelor studiului desf─â┼čurat de c─âtre jurnali┼čtii de la The British Journal of Psychiatry, ace┼čtia afirm─â c─â aproximativ 22% dintre tulbur─ârile bipolare primesc diagnosticul de depresie.

Sindromul de oboseal─â cronic─â

C├ónd e┼čti epuizat, buna ta dispozi┼úie dispare ca prin minune. Oboseala cronic─â se caracterizeaz─â prin imposibilitatea de a te concentra, dureri de mu┼čchi, tulbur─âri de somn, simptome care te duc automat cu g├óndul la depresie.

├Än acest caz, pericolul unei interpret─âri gre┼čite este ┼či mai mare, potrivit unui studiu desf─â┼čurat de US National Library of Medicine, cercet─âtorii au ajuns la concluzia c─â aproximativ 80% dintre pacien┼úii cu sindrom de oboseal─â cronic─â sunt trata┼úi ├«mpotriva depresiei.

Afl─â care sunt simptomele oboselii cronice AICI

Hipertiroidismul presupune o sensibilitate aparte

Chiar dac─â nu te-ai g├óndit foarte mult la ea, tiroida este totu┼či extrem de important─â pentru buna func┼úionare a organismului. Disfunc┼úiile sale vor provoca adev─ârate catastrofe ├«n organism, astfel c─â ├«n acest caz depresia este unul dintre indiciile c─â suferi de o afec┼úiune a acestei glande. Oboseala, dificultatea de concentrare ┼či triste┼úea ar trebui s─â te trimit─â imediat la medic, mai ales c─â hipertiroidismul presupune o sensibilitate aparte la temperaturile sc─âzute, problem─â care nu are nici o leg─âtur─â cu depresia.

Află ce simptome îţi semnalează dereglări la nivelul tiroidei AICI

Diabetul, boala societăţii

Se aseam─ân─â cu depresia, mai ales din cauza faptului c─â ├«n ambele cazuri te confrun┼úi cu sc─âderea ├«n greutate, iritabilitate ┼či oboseal─â.

Se întâmplă adesea ca un diabetic să fie tratat de depresie, vinovat fiind efectul stresului la nivelul organismului afectat de diabet similar cu cel întâlnit în cazul depresiei.

Cel mai bine este s─â apelezi la examenul s├óngelui ┼či a urinei pentru a te convinge de ce afec┼úiune este cuprins organismul t─âu.