Afecţiuni anunţate de menstruaţiile dureroase

E┼čti mereu constipat? Problema grav─â pe care ai putea s─â o ai ├«n organism jpeg

Ţesuturi benigne în zona uterului

Fibroamele uterine, ┼úesuturi necanceroase ap─ârute ├«n zona uterului, pot afecta ├«n special dup─â 40 de ani. Nu doar durerea este un semnal de alarm─â, ci ┼či menstrua┼úia prelungit─â, s├ónger─ârile ├«n afara ciclului menstrual, urin─ârile dese, constipa┼úia.

Infecţie uterină

Un tip de infec┼úie care poate ap─ârea ─ân zona uterin─â este afec┼úiunea inflamatorie pelvin─â. Afecteaz─â uterul, dar ┼či tompele uterine sau ovarele ca urmare a contact─ârii unor germeni patogeni, bacterii transmise pe cale sexual─â sau microorganisme care se dezvolt─â ├«n colul uterin sau ├«n vagin, ├«n perioadele menstruale. Se manifest─â prin dureri abdominale, mai ales ├«n timpul contactului sexual sau al mersului, febr─â, constipa┼úie, grea┼ú─â, secre┼úii vaginale anormale.

Cite┼čte ┼či: Dureri menstruale? A┼ča po┼úi sc─âpa de ele!

Boal─â care poate da infertilitate

Durerile menstruale intense pot fi manifestarea unei boli numită endometrioză, care, dacă nu este tratată corect, la timp, poate provoca infertilitate. Un alt semn al acestei boli este prelungirea unei sângerări abundente mai mult de o săptămână. Boala presupune extinderea mucoasei uterine în afara uterului în trompele uterine, în ovare sau în ţesutul din bazin.

Chisturi în zona ovarelor

Ame┼úelile, durerile menstruale, starea de sl─âbiciune, urin─ârile dese se num─âr─â printre simptomele pe care le dau chisturile ovariene. Sunt s─âcule┼úi cu lichid care apar pe ovare ├«n urma procesului de formare ┼či de expulzare a ovulelor. Din fericire, cele mai multe chisturi dispar de la sine. Rareori, se pot m─âri foarte mult ┼či trebuie operate.

Te-ar mai putea interesa: Tratamente naturiste pentru chisturile ovariene