Acesta este organul care îmbătrâneşte cel mai repede

1 2 jpg jpeg

Fără doar şi poate cel mai mare organ al corpului uman este pielea.

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Genome Biology, zona care îmbătrâneşte prima este cea de la nivelul pieptului. Aici zona este extrem de sensibilă, des lăsată în bătaia soarelui iar primele semne ale trecerii anilor sunt remarcate mult mai uşor.

Nici zona din jurul ochilor nu este mai prejos, mai ales că ridurile de expresie sunt primele care apar. Vestea tristă este că din momentul în care ne naştem pe măsură ce creştem procesul de îmbătrânire se accentuează.

Dar există anumite trucuri prin care să întârzii cu mult brăzdarea pielii cauzată de trecerea timpului.

Evită greutatea oscilantă

Slăbitul, îngrăşatul, sarcina, hormonii, toţi aceşti factori au un cuvând greu de spus atunci când vine vorba despre greutatea ta. Cu cât îţi menţii un anumit număr de kilograme pe o perioadă mai mare de timp cu atât mai bine va fi pentru sănătatea ta.

Ţine cont de faptul că un organism, unde ţesutul adipos este din abundenţă, acolo se vor regăsi şi probleme precum respiraţie deficitară, colesterol mărit, ficat gras, probleme cardiace.

Află care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le faci când ţii dietă AICI

Cu cât faci mai mult sport, se lucrează atât musculatura şi implicit pielea cât şi sistemul cardiac.

Creierul are cel mai mare beneficiu dacă alegi să faci sport în aer liber, deoarece astfel vei beneficia de o cantitate mai mare de oxigen ce va fi transportată către toate celulele corpului tău.

Mişcarea favorizează buna irigare a tuturor ţesuturilor inclusiv al pielii, aspect care va ţine în frâu trecerea timpului.

Un alt aspect de care trebuie să ţii cont este acelă că în momentul în care faci sport să te asiguri că ai o bustieră potrivită astfel încât să eviţi modificarea elasticităţii ţesutului mamar.

Hidratarea este vitală

Nu aştepta să apară senzaţia de sete pentru a bea un pahar de apă. Când apare senzaţia de sete, organismul tău îţi transmite semnalul că este deshidratat, nu mai are de unde să îşi procure surse de apă şi aşteaptă să te hidratezi. Evită astfel de senzaţii şi bea suficientă apă pe parcursul zilei încercând să te adaptezi şi la condiţiile meteorologice. Pe vremea caniculară este indicat să te hidratezi mult mai bine şi mai des.

Orice microcelulă din organismul tău are nevoie de apă.

Citeşte şi: Cele mai bune tratamente naturiste pentru riduri

Nu uita de crema cu factor de protecţie solară

Ar trebuie să o ai tot timpul la îndemână. Indiferent că porţi costum de baie sau doar o bluză mai decoltată, ai nevoie de factor de protecţie împotriva radiaţiilor emanate de lumina soarelui. Expunerea la soare în mod constant favorizează îmbătrânirea prematură a pielii, mai ales a celei de pe piept.

Alimentaţia sănătoasă

Pe lângă sport şi hidratare este necesar să te alimentezi corespunzător. O dietă cât mai bogată în antioxidanţi, legume, fructe, îţi va fi de mare ajutor.

În plus nu trebuie să uiţi de odihnă, somnul nocturn, atunci când organismul se regenerează şi se pregăteşte pentru o nouă rundă a doua zi.