Aceasta este cea mai bună dietă pentru stomacul tău!

1 2 jpg jpeg

În cazul în care sari peste micul dejun şi alegi să consumi spre exemplu cafeaua pe stomacul gol sau alte alimente ce provoacă sensibilităţi la nivelul stomacului te poţi confrunta cu arsuri gastrice sau cu ulcere.

Trebuie să ştii că anumite alimente sunt mai acide şi trebuie să neutralizezi efectul lor pentru a nu te confrunta cu dureri.

Unul din alimentele recomandate a se conduma pentru a menţine sănătatea stomacului tău este varza de Bruxelles. Aceasta este un veritabil pansament gastric şi aduce un aport bun de fibre ce sprijină digestia şi reglează tranzitul intestinal.

Consumă cât mai multe fibre

Deşi cerealele integrale par a fi greu de digerat de către organismul uman, ele îţi aduc un aport bun de fibre, fier şi contribuie la menţinerea sănătăţii şi a imunităţii.

Sunt ideale a fi consumate dimineaţa alături de iaurt sau de suc de portocale.

Pentru un stomac sănătos ai nevoie de o digestie corectă şi o alimentaţie echilibrată.

Află cât de bun este ceaiul de păpădie pentru arsurile stomacale AICI

Apa cu lămâie

2 jpg jpeg

Obişnuieşte-te să îţi începi ziua cu un pahar de apă la temperatura camerei şi zeama de la o lămâie. Poţi eventual să adaugi o linguriţă de miere. În felul acesta vei ajuta la reglarea tranzitului intestinal stimulând peristaltismul.

Poţi să faci o cantitate mai mare de limonadă, mai slabă şi să o consumi pe tot parcursul zilei dacă de obicei nu bei apă.

Ai nevoie de hidratare în permanenţă.

Cura cu spirulină

2 jpg jpeg

Spirulina este cel mai bun remediu al naturii pentru a elimina toxinele din organism, pentru a menţine colonul sănătos şi eficient.

Arsurile la stomac se accentuază mai ales după masă dacă alegi să stai la orizontală. În felul acesta se formează multe gaze care cresc presiunea în interiorul stomacului şi sunt eliminate prin intermediul esofagului. În acel moment apar arsurile.