Această băutură te scapă de durerea în gât!

1 2 jpg jpeg

Acum durerea de gât sau cea provocată de inflamarea amigdalelor poate deveni o amintire pentru tine cu ajutorul unui simplu condiment.

Seminţele de chimen, căci despre ele este vorba, fac minuni pentru inclusiv pentru femeile însărcinate, te vor ajuta să ai un somn liniştit, deoarece au un efect liniştitor, acţionează că un laxativ natural şi ameliorează greţurile de dimineaţă.

Iată deci cât de folositoare sunt aceste seminţe.

Cum se consumă seminţele de chimen

2 jpg jpeg

Folosit de unele gospodine la diverse preparate culinare, seminţele de chimen pot fi folosite sub formă de ceai, de cataplasmă, de tinctură sau în supe creme ori alte preparate culinare.

Pentru a scăpa de durerile sezoniere de gât ai nevoie de 80 de grame de seminţe de chimen măcinate pe care trebuie să le fierbi în 200 mililitri de apă pentru un maxim de 15 minute.

Vei observa că vei obţine ceva asemănător zaţului de cafea. Adaugă apoi o linguriţă de coniac şi bea la fiecare 30 d eminute o linguriţă din acest amestec.

Nu lua acest tratament mai mult de 4 ore. După acest interval ar trebui să nu mai resimţi deloc nici un fel de durere la nivelul căilor respiratorii.

Află în ce alte afecţiuni sunt recomandate seminţele de chimen AICI

Remediu pentru tulburările digestive

2 jpg jpeg

Dacă te confrunţi cu tulburări la nivelul sistemului digestiv, atunci apelează la uleiul esenţial din seminţe de chimen, acestea vor activa glandele salivare şi vor facilita digestia, evitând apariţia arsurilor gastrice. Insomnia nu te lasă să te odihneşti corespunzător noaptea? Atunci ia o linguriţă de seminţe de chimen adaugă peste ea un pahar de apă fiartă, lasă la infuzat 10 minute şi apoi bea-l.

Ţine cont de faptul că o dată cu vârsta, şi metabolismul tău devine mai lent, astfel că seminţele de chimen te vor ajuta să creşti rata metabolismului bazal, vor contribui la menţinerea unui sistem imunitar puternic şi combat efectele negative ale stresului asupra organismului.