Această băutură previne apariţia cancerului ovarian!

1 2 jpg jpeg

Potrivit jurnaliştilor de la dailymail.co.uk în urma unui studiu realizat pe o perioadă de 30 de ani, riscul de a dezvolta cancer ovarian poate fi redus cu până la 31% dacă consumi regulat atât ceai negru cât şi suc de portocale. Explicaţia constă în faptul că flavonoidele şi antioxidanţii te ajută să-ţi menţii sănătatea în parametri optimi.

„Principalele surse de flavonoide sunt ceaiul negru şi citricele, care pot fi foarte uşor de inclus într-o dietă, lucru care ne sugerează că schimbări simple ale obiceiurilor alimentare pot avea un impact important în ce priveşte reducerea riscului de instalare a cancerului ovarian", a declarat coordonatorul echipei de specialişti, Aedin Cassidy, profesor la Norwich Medical School.

Află ce trebuie să ştii despre cancerul ovarian AICI

Flavonoidele previn inflamaţiile şi protejează arterele

Studiul făcut la University of East Anglia din Marea Britanie a cuprins dietele a 171.940 de femei, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 55 de ani şi astfel au putut ajunge la concluzia că femeile al căror regim alimentar conţinea cantităţi mari de flavonoide, un tip de antioxidanţi pe care îl poţi găsi în ceaiul negru, vinul roşu, mere şi citrice, au prezentat un risc mult mai scăzut de îmbolnăvire de cancer ovarian.

Ceaiul negru scade riscul de cancer cu până la 31%

Un alt aliat benefic în lupta împotriva acestei tumori este şi sucul de portocale care are un risc scăzut în procent de 21% . Este totuşi indicat ca prevenţia să nu se bazeze doar pe consumul de suc de citrice şi ceai negru, mai ales dacă au existat cazuri în familie de cancer ovarian şi mamar.Consultul ar trebui făcut constant şi periodic, iar stilul de viaţă este imperios necesar să fie cât mai sănătos.

„Nu numai durata de consum este importantă ci şi calitatea ceaiului şi frecvenţa de consum. Deci cât bei mai multe câni pe zi şi cu cât calitatea ceaiului este mai bună, cu atât rezultatele sunt mai bune, iar riscul este mai mic”, a declarat dr. Andy Lee.

Citeşte şi : Ceaiul negru revigorează organismul

Cancerul ovarian, a treia formă de cancer la femei

Imediat după cancerul de col uterin şi de endometru, cancerul ovarian devinde o boală a femeilor aflate la menopauză şi uneori chiar şi în premenopauză. Şanşele apariţiei cresc rapid după vârsta de 40 de ani. Nu se cunosc momentan simptomele precise care semnalează apariţia lui, însă putem menţiona semnalarea unor simprome atunci când acesta este în stadiu incipient precum dureri de spate, constipaţie frecventă, oboseală, urinare cu sânge.

Beneficiile consumului de ceai negru

Datorită flavonoidelor pe care le conţine este util pentru îmbunătăţirea capacităţii de dilatare, relaxare şi de contractare a vaselor de sânge.

Previne apariţia atacurilor cardiace.

Contribuie la menţinerea în parametri optimi a colesterolului bun (HDL).

Are un puternic efect diuretic.

Contraindicaţii

Datorită conţinutului său de cafeină, ceaiul negru este responsabil de creşterea tensiunii arteriale, poate produce insomnie dacă este consumat târziu, palpitaţii sau nervozitate, printre altele.